parking, kazna
Foto: Richard Allen/Flair Talent / ImageSource / Profimedia

Grčke lokalne novine Rodiaki su pre nekoliko dana objavile neverovatnu priču o događaju na ostrvu Rodos. Naime, jedna žena je u junu dobila kaznu za parkiranje, a kada je otvorila kovertu, šokirala se. Na kazni je pisalo da je dužna da plati iznos veći od 6 miliona evra za prekršaj nepropisnog parkiranja.

Tačan iznos na uplatnici je zapravo bio 6.648.444 evra (više od 780 miliona dinara), a kako pišu grčke novine, žena je inicijalno pomislila da se radi o kazni od 6.648 evra, što je i dalje ogroman iznos za bilo koju kaznu.

Ipak, kada je bolje pogledala, shvatila je da u nastavku nisu centi, već evri, pa joj je na neki način laknulo, jer je bila sigurna da se radi o vrlo čudnoj grešci. Već sledeći dan posetila je lokalnu upravu u gradu Rodosu, koja je i izdala kaznu. Nakon što je pokazala službeniku iznos koji treba da plati, uspela je i da se našali. Izjavila je da njena kreditna kartica ne pokriva toliki iznos i da bi radije platila u kešu. Ipak, na kazni je pisalo da se gotovinom može platiti maksimalni iznos od 100 evra.

Grčka, kazna
Foto: Printscreen

Kada je pogledao kaznu, blagajnik je umirio ženu i rekao da se sigurno radi o velikoj grešci. Posle dodatnih provera, žena na kraju nije morala da plati ništa. Kako piše Auto Klub, uopšte nije jasno kako se desilo da neko izda kaznu sa ovolikim iznosom, a pretpostavlja se da se radi o nemaru ili grešci.

Bonus video: Koje su najveće greške pri pakovanju za put i valja li prvi Nissan Juke Hybrid?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar