yugo, reklama, USA
Foto: Promo

Od gotovo 750.000 proizvedenih primeraka Yuga, u izvoz je otišla trećina proizvodnje, dok je u SAD završilo tačno 141.511 jedinica, a sada imamo uvid u to i koliko ih se danas vozi. Nekad jedan od najjeftinijih i najomraženijih automobila koji se ikad vozio Amerikom, Yugo sada zapravo postaje kolekcionarski model.

Američkim putevima trenutno se vozi 283.794.368 automobila. Najviše je Fordova, 43.216.100, a potom slede Chevrolet s 39.815.092 primeraka i Toyota s 35.187.246 automobila.

Što se tiče Yuga, u SAD se trenutno vozi 408 primeraka ovog automobila, podaci su kompanije Experian. Lako je zaključiti da većina „otpada“ na očuvane kolekcionarske primerke, a tu sigurno značajan udeo ima i najatraktivnija Cabrio verzija, piše Index.hr. U svakom slučaju radi se o pristojnom broju 30-godišnjaka s obzirom na to da su ga mnogi smatrali „najgorim automobilom na svetu“.

yugo, reklama, USA
Foto: Promo

Podsetimo da je u ponudi bilo više od 10 različitih verzija modela Yugo. Uz to, mali hečbek je nadživeo Jugoslaviju, ostavši na proizvodnoj traci sve do 2008. godine. U svim zemljama našeg regiona, Yugo je i dalje uobičajen prizor.

yugo, reklama, USA
Foto: Promo

A što se tiče SAD, vrednost „najgoreg automobila na svetu“, kako su ga tamo mnogi javno okarakterisali, zapravo danas raste, a o čemu je naš portal ranije pisao. Prošle godine je jedan primerak iz 1988. godine prodat na aukcijskoj platformi Cars & Bids za 6.100 američkih dolara.

Ovde pogledajte neke od najboljih reklama ikada snimljenih za Yugo.

Bonus video: Da li koristite pametne semafore u Beogradu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (1)