Preko stotinu unikatnih Folcika kampovalo u Grockoj (FOTO)

Auto 06. jul. 202119:01 > 19:09
Podeli:
buba, skup, vw, grocka
Foto:Nikola Stojanović

Početak mini sezone okupljanja Volkswagen vazdušara svake godine počinje tradicionalno skupom u organizaciji Buba kluba Srbije. Ove godine im se pridružio i Balkan Bus Meeting, regionalni skup ljubitelja vazdušno i vodeno hlađenih Volkswagenovih kombija koji se u Srbiju vraća prvi put nakon susreta na Zlatiboru 2015. godine. Ovogodišnji susret okupio je nešto preko 100 vozila koji su pored Srbije, stigli i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, itd. Tako je nastavljena još jedna tradicija koju ni poteškoće zbog korona mera nisu sprečile da ovom skupu pridruže međunarodni karakter.

Pročitajte još:

Program ovogodišnjeg druženja isključuje bilo kakvu organizovanu vožnju i vezan je isključivo za kamp u okviru Male Oaze u Grockoj na samoj obali Dunava.

Učesnicima su na raspolaganju košarkaški i teniski tereni, ali vreme na skupu uglavnom provode u druženju gde se trude da nadoknade propušteno od prethodne godine, ali i da pokažu svoje mašine, kako one stare osvežene, tako i neke nove Bube i kombije.

Pored svih generacija Buba, onih fabrički sređenih kao i onih modifikovanih, ali i pored svih generacija kombija od T1 do T3 koje smo očekivali kao i svake godine, primetan je porast broja T4 kombija i to uglavnom njegovih ređih verzija, što nagoveštava da se porodici Balkan Bus Meetinga polagano priključuje još jedna generacija klasika.

Kompletnu galeriju fotografija sa zanimljivog skupa u Grockoj, pogledajte ovde.

Izvor: Autoslavia

Bonus video: Trotočkaš braće Troter iz serije „Mućke“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar