Foto: Printscreen/TikTok/matty_johns2

Vrlo čudna situacija dolazi nam iz Australije, kada je vlasnik svoj električni Mercedes odvezao u servis, ali ga je neprijatno iznenadio iznos koji je morao da plati. Kada je proverio račun, primetio je da mu je naplaćena zamena motornog ulja i filtera ulja na vozilu koje ovo ulje uopšte i ne koristi.

Električna vozila su možda u početku skuplja, ali nude manje troškove održavanja. Cena prevoza je obično niža nego kod ekvivalentnih modela sa benzinskim ili dizel motorima, a troškovi servisa su takođe manji. Ipak, jedan vlasnik Mercedesa se neprijatno iznenadio kada je dobio račun za obavljene usluge.

On je odvezao svoj električni Mercedes EQA u servis, a iznenađenje se desilo prilikom plaćanja računa. Među nabrojanim troškovima bila je zamena motornog ulja i filtera. To je potpuno pogrešno jer Mercedes EQA pokreće elektromotor koji sigurno ne zahteva zamenu ulja i filtera jer ih ni nema.

Ovaj neobičan događaj se desio u Melburnu u servisu „3 Point Motors“. Vlasnik Mercedesa EQA 250 dobio je račun od 700 australijskih dolara, a u specifikaciji je stvarno bila zamena motornog ulja i filtera, što pokazuje video objavljen na TikToku.

„Problem je što je ovaj automobil potpuno električni. Naplatili su mi zamenu ulja i filtera ulja na potpuno električnom automobilu. Ne hibridnom – potpuno električnom“, može se čuti u videu. „Mislio sam da ovo još jednom proverim. Vozim ovaj auto već dve godine, hajde da ga proverimo ponovo, 14. put danas – da, definitivno je električni.“

Napokon je stiglo i objašnjenje iz servisa, koji tvrdi da je reč o nenamernoj grešci. Kako prenosi Index.hr, član servisa je slučajno izabrao pogrešan kod usluge u specifikaciji računa, rekao je predstavnik servisa. Nije potrebno naglašavati da je vlasniku Mercedesa uručen ispravljen račun uz izvinjenje.

Bonus video: Kako je voziti električni Mercedes EQA u Srbiji