Giulia, Stelvio, Quadrifoglio, auto, automobil Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo

„Od 2024. Alfa Romeo postaje Alfa e-Romeo“ – ovo nije samo citat iz saopštenja ili intervjua, već novi slogan italijanskog brenda koji je objavljen u julu ove godine. Alfa Romeo će prvi električni model predstaviti za 3 godine, a od 2027. će proizvoditi isključivo automobile koje pokreće električna energija. Prema novom izveštaju, najavljeno je da će biti dostupne i performantne QV verzije električnih Alfi.

Quadrifoglio je oznaka koju Alfa Romeo stavlja na svoje najsnažnije i tvrdokorne verzije svojih modela koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što su Giulia i Stelvio.

Giulia, Stelvio, Quadrifoglio, auto, automobil Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo

Ova tradicija bi trebalo da se nastavi i tokom narednih godina kada će italijanski proizvođač pored standardnih verzija svojih novih električnih modela, nuditi i performantna izdanja koja će nositi QV oznaku i čuvenu detelinu sa četiri lista.

„Za sve modele koje lansiramo, uvek ću razmotriti mogućnost da napravimo i performantnu verziju koja će biti u skladu sa porukom koju želimo da pošaljemo. Ukoliko vidimo da nismo u mogućnosti da ponudimo pravi nivo performansi koji se očekuje od modela sa oznakom Quadrifoglio, onda nećemo napraviti Quadrifoglio verziju“, izjavio je izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato.

Giulia, Stelvio, Quadrifoglio, auto, automobil Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo

Još jedna uzbudljiva mogućnost za Alfa Romeo u električnoj eri biće šansa da brend oživi neke legendarne nazive modela iz prošlosti ali u modernom izdanju. Jedan od njih je Spider Duetto, a Imparato je čak izjavio da je započet i rad na dizajnu moderne verzije.

Bonus video: Pogledajte test novog modela Opel Mokka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram