Softver za pun gas: Polestar 2 dobio dodatnih 68 KS putem interneta

Auto 08. dec. 202110:25
Podeli:
Polestar 2, auto, automobil
Foto: Polestar

Automobili u sve većoj meri zavise od kompjutera i interneta, a u slučaju Polestara možemo videti kako će izgledati budućnost električnih automobila i softverskih nadogradnji koji poboljšavaju performanse vašeg ljubimca.

Navikli smo da apdejtujemo svoje mobilne telefone i dobijemo nešto bolji rad, ali sada je to sve više slučaj sa automobilima, i to električnim, koji nakon softverske nadogradnje preko interneta dobijaju značajno više snage, a poslednji primer je Polestar 2.

Novi softver za ovaj automobil dodaje 68 KS (50 kW) i 20 Nm obrtnog momenta, pa ovaj model sada ukupno razvija 476 KS i 680 Nm. Najbolji deo jeste da je ovaj apdejt uticao i na performanse automobila koji sada od 0 do 100 km/h stiže za 4,4 sekunde, što je 3 desetinke brže nego pre. Polestar objašnjava da je ovo prvi put da svoje iskustvo u tjuningu primeni na električne automobile, a rezultat su dodatna snaga i obrtni moment koje je moguće upotrebiti kao boost funkciju između 70 i 130 km/h.

Polestar 2, auto, automobil
Foto: Polestar

Od kraja novembra, kada je ovaj apdejt postao dostupan, preko 400 vlasnika modela Polestar 2 je nadogradilo svoj softver putem interneta i poboljšalo performanse svojih automobila.

Bonus video: Vozili smo BMW iX – Da, onaj SUV koji svi živi komentarišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar