Praktična raketa: Predstavljen Golf R karavan sa 320 KS

Auto 08. jul. 202111:44 > 14:14
Podeli:
Golf, R, karavan Volkswagen
Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf R karavan se vratio, i u svojoj drugoj generaciji donosi veću zapreminu prtljažnika ali uz performanse koje su vrlo slične kao kod hečbek modela. Ovaj model dobio je isti dvolitarski agregat koji koriste drugi članovi R porodice, poput Tiguana ili Arteona.

Isto kao i kod Golfa R u hečbek izdanju, motor isporučuje 320 KS i 420 Nm obrtnog momenta, dok se snaga prenosi na sva četiri točka uz pomoć sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 4,9 sekundi, što je svega 0,2 sekunde sporije od performantnog hečbeka na kojem je zasnovan. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, ali je moguće podići limit na 270 km/h uz opcioni R Performance paket. Ovaj paket donosi i točkove od 19 inča i dva dodatna moda vožnje, Special i Drift.

Golf, R, karavan Volkswagen
Foto: Volkswagen

Golf R karavan jeste vrlo sportski nastrojen, ali takođe zadržava sve karakteristike koje možete da očekujete od jednog Golf karavana: svestranost, praktičnost i udobnost za celu porodicu. Kako navodi Volkswagen, njegova upotrebljivost nije smanjena činjenicom da je u poređenju sa standardnim Golf karavanom postavljen 20 mm niže.

Golf R u karavanskom izdanju dobio je adaptivnu kontrolu šasije u standardnoj opremi, agresivniji izgled prednjeg dela, točkove od 18 inča, plave kočione čeljusti i zadnji difuzor smešten između četiri izduvne cevi, po dve sa obe strane.

Unutrašnjost je ista kao kod hečbeka, a odlikuje je sportski multifunkcionalni volan, plavi detalji širom kabine, slovo R na naslonima za glavu kao i sportska sedišta.

Golf, R, karavan Volkswagen
Foto: Volkswagen

Zapremina prtljažnika nije promenjena u poređenju sa standardnim karavanom i iznosi 611 litara, dok se sa spuštenim zadnjim sedištima dobija 1.642 litara upotrebljivog prostora.

Golf, R, karavan Volkswagen
Foto: Volkswagen

Novost za drugu generaciju Golfa R u karavan izdanju jeste opciona kuka za vuču, pa ovaj model sada može da povuče i prikolicu težine do 1.900 kilograma. Volkswagen Golf R karavan od danas može da se naruči na evropskim tržištima, a cena u Nemačkoj startuje od 51.585 evra.

Bonus video: Testiran leteći automobil u Slovačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar