Foto: Aston Martin

Ako se sudi prema prvom prodatom primerku, novi Aston Martin mogao bi da bude pravi tržišni uspeh. DB12 je debitovao u Kanu tokom održavanja filmskog festivala, a prvi primerak je prodat na dobrotvornoj aukciji.

Aston Martin DB12 je tek predstavljen, a prvi primerak je već prodat. To se dogodilu u Kanu gde se tokom filmskog festivala okupila brojna elita. Organizovana je dobrotvorna aukcija amfAR Gala Cannes, a glavni predmet na aukciji bio je upravo Astonov novitet.

Foto: Aston Martin

Postigao je cenu od neverovatnih 1,5 miliona evra, što je otprilike pet puta više od redovne cene. Kupcu se očigledno žurilo, pa je pod svaku cenu hteo da dođe do ovog automobila pre letnjeg odmora. Ili je samo poželeo da pomogne, a u ovom slučaju radi se o sredstvima koja idu u pravcu istraživanja leka protiv AIDS-a.

Foto: Aston Martin

Događaj su uveličale brojne zvezde, među kojima i nemačka atletičarka Alica Šchmidt (fotografija iznad), kao i italijanski model Bianca Balti (naslovna fotografija).

Aston Martin DB12 koristi platformu prethodnika, pa se navodno više radi o redizajnu, a manje o novom modelu. Ipak, došlo je do dosta promena, posebno u kabini. I, svakako, ispod haube, gde je AMG-ov 4.0 V8 modifikovan kako bi na kraju isporučio čak 680 KS i 800 Nm. Kako prenosi Index.hr, brzinu od 100 km/h ovaj Aston Martin postiže za 3,6 sekundi i ide sve do 325 km/h.

Bonus video: Kako zamalo da nam propadne test BMW-a M340i, i suzu smo pustili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar