Foto: Printscreen Twitter/Sussex Roads Police

Mnoge vozače su ovih dana iznenadila zaleđena stakla na automobilu, pa su u žurbi, očistili samo malu površinu kroz koju mogu da vide. Ipak, za ovakav nemar postoje i kazne, a policija iz Velike Britanije je objavila fotografije na kojima se vide zaleđena stakla automobila uz napomenu da su svi vozači koji su vozili na ovaj način kažnjeni.

Pre nekoliko dana smo pisali o sličnom slučaju iz SAD-a, kada je vozač sankcionisan zbog nesavesne vožnje kaznom u iznosu od čak 553 dolara.

Sada donosimo nastavak, ali ovog puta iz Engleske. Naime, tamošnja policija je objavila fotografije automobila čije je vlasnike uhvatila u vožnji sa neočišćenim staklima.

Uz fotografije zaustavljenih vozila, policija iz Lancashirea upozorila je vozače da takav nemar može dovesti do novčane kazne i kaznenih bodova.

„Ovo je samo mali deo nemarnih vozača. Kazne smo im izdali na licu mesta. Podsećamo vas da morate da očistite sve prozore kako biste imali jasan pogled u svim smerovima“, navodi se u saopštenju policije, koje prenosi Auto Klub.

Što se Srbije tiče, ako niste očistili sneg ili led sa svojih stakala, to vas može koštati 5.000 dinara. Istu kaznu možete i da očekujete i za zavejane registarske tablice i svetla. Stvari bi mogle da se dodatno zakomplikuju ako sa neočišćenim vozilom izazovete saobraćajnu nezgodu, pa je u tom slučaju kazna od 5.000 do 18.000 dinara.

Bonus video: Da li su to Dacia Duster i Suzuki Vitara dobili rivala? Vozimo MG ZS i idemo na zimovanje

Komentari

Svi komentari (0)