Foto:Screenshot/TikTok/mrlukedes

Neka pravila jednostavno ne važe za bogate, a to je dokazao bahati tiktoker iz Londona koji je objavio video na ovoj društvenoj mreži kako parkira gde god poželi, a parking kaznu vidi kao cenu koju mora da plati za VIP mesto na parkingu.

Luke Desmaris, 27-godišnji vlasnik BMW-a M4, živi u Londonu gde uglavnom nije tako lako naći odgovarajuće parking mesto. Ovaj mladić često deli sadržaj na društvenoj mreži TikTok, a poslednja objava je podelila mnoge.

Kako tvrdi Desmaris, gde siromašni vide parking kaznu, on vidi VIP mesto za parkiranje. On uopšte ne mari za kazne za parkiranje koje mu ne predstavljaju nikakav problem. Naime, prema brojnim izveštajima, Desmaris je samo prošle godine prikupio najmanje stotinu kazni za parkiranje, što ga je, prema pisanju britanskog Suna, koštalo više od 7.000 funti, odnosno oko 8.140 evra.

@mrlukedes VIP parking #rich #foryoupage ♬ AirplaneMode - BONES

Prema pisanju istog medija, Desmaris mesečno zarađuje više od 100.000 funti, pa mu ove kazne nisu problem. Parkiranje je za vozače u Londonu noćna mora, ali ne i za ovog tiktokera koji parkira i na mestima gde to nije dozvoljeno. Pritom se opravdava kako „pazi da nikoga ne blokira i napravi nešto loše“. On tvrdi da će radije uštedeti vreme i nepropisno parkirati nego da kruži ulicama tražeći parking.

Kazna od 130 funti (150 evra) sigurno će od ovog prestupa odvratiti nekoga ko godišnje zarađuje duplo manje nego Desmaris mesečno. Zato se i mnogi pitaju da li kazne za parkiranje trebaju da budu proporcionalne imovinskom stanju prestupnika. Jedna od osoba koja je komentarisala ovaj video tvrdi da bi baš zbog ovakvih ljudi kazne trebale da budu proporcionalne zaradi ili automobilu, na primer 30 funti za Ford a 3.000 funti za Ferrari.

Kako piše Index.hr, drugi su ipak priznali da ponekad urade istu stvar, jer je u centralnom Londonu jeftinije platiti kaznu nego parkiranje za ceo dan. Prosečna kazna za nepropisno parkiranje u Londonu iznosi 130 funti, ali ako se ona plati u roku od 14 dana, ostvaruje se popust od 50 posto.

Bonus video: Evo ko ne mora da kupuje prave zimske gume

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare