Opel prikazao novi i daleko moderniji krosover Grandland

Auto 11. jun. 202111:34
Podeli:
Foto: Opel

Opel je otkrio novi Grandland, SUV sportskog karaktera s novim intuitivnim kontrolama i inovativnim tehnologijama. Kompaktni SUV nudiće se i kao hibrid, a dolaziće sa pogonom napred ili na sve točkove.

Uz daleko moderniji izgled, krosover dolazi s novom ‘Vizor’ prednjom maskom uz koju su postavljena adaptivna IntelliLux LED svetla s ukupno 168 LED elemenata, kao i prednji odbojnik sportskog izgleda koji podseća na Mokku.

Foto: Opel

U unutrašnjosti je najveći novitet ‘Pure Panel’, koji uključuje 12-inčnu digitalnu instrument tablu i 10-inčni infotejment sistem. Cilj potpuno digitalnog kokpita je intuitivnost i usmerenost na vozača, dok je mnoštvo tastera eliminisano. Takođe, Grandland donosi novi dizajn centralne konzole, a tu je i nova, minimalističa ručica menjača, piše Auto Klub.

Foto: Opel

Osim toga, krosover može biti opremljen ergonomskim aktivnim sedištima sa grejanjem i ventilacijom, a neke od funkcija dodatne opreme uključuju bežični punjač za pametne telefone i ‘Multimedia Navi Pro’ koji prikazuje informacije o saobraćaju u realnom vremenu.

Najveći novitet je bezbednosni sistem ‘Night Vision’, sistem koji infracrvenom kamerom detektuje pešake i životinje u mraku na udaljenosti 100 metara na osnovu njihove temperaturne razlike i potom upozorava vozača. Informacije o okolini projektuju se na digitalnu instrument tablu. Standardna oprema uključuje panoramsku kameru od 360 stepeni, pomoć pri parkiranju, upozorenje na mrtvi kut, upozorenje na sudar, otkrivanje pospanosti vozača i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Foto: Opel

Po pitanju tehnologije izjednačen je s Insignijom, našim najprestižnijim modelom’, izjavio je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Foto: Opel

Kompanija za sada ne spominje specifikacije, osim da će ‘vrhunska tehnologija i udobnost nadopunjuju snažnim performansama’, ali je potvrđeno da će se Grandland nuditi s benzinskim i dizel motorima kao i plug-in hibridnim pogonima. Što se tiče cena, one će biti dostupne u narednim nedeljama.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar