Upoznajte VW Bubu iz 1953. godine koja se vozi svaki dan

Oldtajmer 28. feb. 202119:41 > 26. nov. 2021 12:30
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Ne čujemo često da se neki automobil star skoro 70 godina svakodnevno vozi. Priču o Bubi pred vama dodatno pojačava i činjenica da nije reč o oldtajmeru koji se čuva u garaži i sa kog se svaka trunka prašine redovno briše. Ovo je potpuno drugačija priča: ovde ljubav ne zna za patinu i ova Buba iz 1953. godine vozi se redovno, bez obzira na vremenske uslove.

Ako uopšte uspete da se na ulici susretnete sa Bubom sa starijim tipom farova, ili još starijim Oval ili Split, one će se sijati mnogo više od jedne prosečne Sarajke koja i dalje služi svoje ostarele, verovatno prve vlasnike.

Sa druge strane, Ivan je izabrao potpuno drugačiji put i jednu Bubu iz 1953. godine vozi skoro pa svakodnevno, po kiši i snegu, a rđa ga nimalo ne brine.

Foto: Miloš Nikodijević

Štaviše, u jednom periodu, Ivanova Buba je bila prava „rat Buba“, sa zarđalim krovnim nosačem i felnama,  ali posle nekog kraćeg perioda, došao je do odluke da se to promeni.

Nosač je tada skinut, felne su ofarbane i dobile su hromirane ratkapne, a nedavno je i motor osvežen generalnom. U krug beogradskog Zmaja, Ivan i Mima su došli po kiši koja je na kratko dala sjaj njihovoj Bubi.

Foto: Miloš Nikodijević

Pročitajte još:

Time što je odlučio da ne krene u restauraciju koja bi sigurno bila mukotrpna, Ivan ima luksuz da u vožnji uživa neometano: „Kada je Buba sređena, stalno se potežu pitanja da li je na prodaju ili nije i tako dalje. Ovako, toga ima manje. Ja najiskrenije uživam. To je specifičan osećaj. Jeste ona auto iz 1953. godine, ali je vrlo izdržljiv za razne prepreke. Buba i treba tako da se vozi, ona je ipak osmišljena za narod, a ne za prikolicu.“

Na temu vožnje zimi, Mima je dodala da se često dešava da zajedno sa decom stružu led sa unutrašnje strane stakla, ali sve to dodaje čar celom iskustvu vožnje Bube.

Kako izgleda VW u godinama koji se svakodnevno vozi, pogledajte u galeriji fotografija.

Izvor: Autoslavia

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram