Da li biste mu dali 45 godina? Porsche 911 Targa i dalje osvaja

Oldtajmer 26. apr. 202218:02
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Svaki ljubitelj automobila ni dan danas ne ostaje ravnodušan na klasične vazdušno-hlađene Porschee pa im tako nije odoleo ni košarkaš Nemanja Nedović.

Na pitanje kako je došlo do sudbonosnog spoja, Nemanja nije okolišao: „Mislim da je ta zainteresovanost za stare automobile kulminirala na početku 2020. godine kad je cela ova situacija sa koronom uzimala zamah, i kada je izašao onaj dokumentarac Last Dance o Majkl Džordanu. Imao je dosta Poršea, uglavnom su bili Turbo, a 993 mi se posebno svideo. Krenuo sam malo da čitam, gledao na Youtubeu sve o tome gde sam zbog korone i karantina kao i svi imao vremena na pretek. Uglavnom, ljubav prema automobilima postoji od malih nogu.“

Nemanjin Ice Green Metalic Porsche 911 Targa iz 1977. je stigao iz Kalifornije odakle je pre dve godine završio u Francuskoj kod čoveka koji se bavi preprodajom automobila.

Foto: Miloš Nikodijević

Auto je bio u voznom stanju ali je bilo par detalja koje je trebalo srediti, recimo tapacirana je tabla i zadnja klupa, a i targa krov je u potpunosti obnovljen.

Prve vožnje su bile po Beogradu, ali ono u čemu Nemanja najviše uživa su putevi Fruške Gore gde neretko odlazi da bi boravio u svojoj vikendici. „Vozim ga često, jednom, dva puta nedeljno sigurno, doručak nedeljom i onda posle vožnja, to mi je već neki ritual."

Iako će neko možda pomisliti da je Targa koncept idealan za jednog košarkaša, Nemanja nema problem da svoju visinu spakuje i pod zatvoren krov.

Foto: Miloš Nikodijević

Iako Porsche nije prvi koji je osmislio koncept uklonjivog panela krova, 911 Targa zaslužna je za najveću popularizaciju ovog trenda, a to je da njenom vlasniku ponudi mogućnost vožnje pod otvorenim nebom, dok istovremeno čuva kult savršene siluete jednog kupea. Sve fotografije ovog sjajnog primerka, pogledajte ovde.

Izvor: Autoslavia

Bonus video: 2.500 Porsche "konja" u jednom danu - Porsche Road Tour po Šumadiji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar