Novine kod tehničkih pregleda automobila
Ilustracija Foto: Tanjug

Nedavno je Vlada propisala maksimalnu cenu za tehnički pregled vozila, dok u MUP-u trenutno rade na izmenama Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila, što bi, prema navodima, moglo dodatno da ubrza ovu proceduru i snizi cenu.

Kontrola ispravnosti automobila mogla bi još da pojeftini u narednih tri do šest meseci, zahvaljujući izmeni Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila na kojima trenutno radi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izmena bi podrazumevala da se omogući istovremeni pregled dva vozila na liniji tehničkih pregleda, što bi značajno ubrzalo proces, odnosno u toku jednog dana bi se pregledalo više vozila.

To bi smanjilo gužve i snizilo cenu tehničkih pregleda, jer otkako su u julu prošle godine počeli da se primenjuju novi propisi, snimanje čitavog toka pregleda je usporilo proces, jer se jedno vozilo proverava i do 50 minuta, pišu Novosti.

Da li će ovo moći da isprate i sami tehički pregledi biće jasno u narednim mesecima.

Kako smo ranije pisali na našem portalu, najniža cena tehničkog pregleda utvrđena je na nivou od 3.070 dinara, dok najviša cena ne sme da iznosi više 6.020 dinara, odlučeno je na sednici Vlade Srbije početkom februara.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a kako se precizira – za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

Bonus video: Rešavamo misterije kružnih tokova i udarnih rupa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (14)