Foto: Fiat

Stellantis je najavio izlazak na tržište nove generacije vozila - jedan je Fiat miniven, a drugi je Fiat Professional lako/srednje komercijalno vozilo.

Oba nova modela će biti dostupna i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS), ali i 100% električnim pogonom.

Konvencionalne verzije pokretaće dizel motori, upareni sa ručnim ili automatskim menjačem. Lako komercijalno vozilo će biti dostupno u tri konfiguracije – kombi, pikap i kabina sa platformom, kako bi se zadovoljile sve potrebe profesionalnog transporta. Oba vozila su takođe zasnovana na EMP2 platformi – ista platforma se takođe koristi za modele Peugeot Expert i Traveller, za Citroën Jumpy i SpaceTourer i za Opel Vivaro i Zafira Life.

U francusku fabriku se vraćaju dva italijanska brenda koji su pravili neke od svojih čuvenih modela tamo: skupoceni Fiat Ulysse MPV, koji se proizvodio između 1994. i 2002. godine i komercijalno vozilo Fiat Scudo, koje se pravilo između 1996. i 2016.

Otvorena 1992. kao rezultat istorijskog zajedničkog poduhvata između tadašnjih grupacija Fiat i PSA 1978. godine, industrijski kompleks će biti „kolevka“ dva nova modela brendova Fiat i Fiat Professional, koji su spremni da se suoče sa izazovima nove, sve održivije i ekološkije gradske mobilnosti. Inspirisani prethodnicima, dva nova modela će nositi nazive Fiat Ulysse i Fiat Professional Scudo, a kako nalažu trendovi, konvencionalnim verzijama pridružiće se i potpuno električne.

Bonus video: Kako izgleda život sa električnim Mercedesom u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar