Foto: Printscreen/TikTok/@blueridgeracer

Ljubitelji automobila okupili su se prošle nedelje kako bi prisustvovali događaju pod nazivom "Tucked" ispred Britanskog muzeja automobila u britanskom Gaydonu, ali je sve krenulo po zlu kada je vozač pokušao da drifituje svojim BMW-om.

Dramatični snimak prikazuje trenutak u kom je vozač izgubio kontrolu nad svojom srebrnom Serijom 5, udario u semafor i srušio nekoliko pešaka na zemlju. Mogu se čuti vrisci, a videli su se i ljudi koji pokušavaju da se udalje od automobila.

Video je objavljen na TikToku uz opis: „Idiot ne može kontrolisati svoj auto i pokvario je raspoloženje na Tuckedu“. Policija je potvrdila da je automobil zaplenjen, a muškarac je pod istragom zbog opasne vožnje nakon incidenta. Veruje se da niko nije ozbiljnije povređen.

„Uništio je dobar šou“, napisao je jedan komentator. Drugi je komentarisao: „Ukus, vozačke veštine i zdrav razum – svi su podjednako odsutni“. Britanski muzej automobila je tvitovao: „Svesni smo incidenta koji se danas dogodio na susretu. Pitanje bezbednosti na putevima shvatamo vrlo ozbiljno i iako u ovom trenutku nećemo dalje komentirati, istražićemo i delovaćemo u skladu s tim“.

Portparol policije Warwickshire-a je rekao za MailOnline: „Automobil je zaplenjen i muškarac je pod istragom zbog opasne vožnje nakon incidenta ispred skupa automobila u Gaydonu pre nekoliko dana. U 15:56, 2. aprila, policija je dobila dojavu o udaru vozila u pešake na Banbury Roadu“.

„Policajci su stigli i utvrdili da je prilikom napuštanja događaja za tjunirane automobile, BMW Serije 5 naleteo na nekoliko pešaka i oštetio semafor pre nego što je pobegao. Kako prenosi Auto Klub, automobil je pronađen pored puta i prema članu 59 Zakona o reformi policije iz 2002. godine, zaplenjen“.

Bonus video: Bili smo u Južnoj Africi i vozili BMW Seriju 7 o kojoj, odjednom, svi imaju mišljenje