Nema više dosadnih automobila: Toyota sprema GT3 „trkača“

Auto 13. jan. 202216:45 > 20:38
Podeli:
Foto:Toyota

Koncept GR GT3 biće prikazan na Salonu automobila u Tokiju čije je otvaranje zakazano za sutra, 14. januar. Još uvek nije poznato mnogo detalja, ali tizer fotografija koju je objavila japanska kompanija otkriva siluetu automobila.

Ostalo je svega 4 dana do premijere, ali je Toyota Gazoo Racing rešila da nagovesti izgled budućeg GT3 trkačkog automobila.

Ono što se jasno vidi jeste vrlo nizak automobil sa dugačkim poklopcem motora, zadnjim delom koji ima vrlo oštar nagib, a tu je i ogromni zadnji spojler.

Gazoo Racing već učestvuje na takmičenjima grupe GT3 sa modelom Lexus RC F, ali u skladu sa najavom Akia Toyode da „Toyota više neće praviti dosadne automobile“, sada stiže i mašina za stazu sa oznakom Toyote.

Japanski proizvođač automobila često koristi nastup na Salonu automobila u Tokiju da prikaže sportske i performantne modele, a posebno koncepte automobila koji tek treba da dobiju serijsku verziju. Podsećanja radi, Toyota je impresionirala publiku kada je u Tokiju 2018. prikazala svoj koncept GR Super Sport, koji možete videti na fotografiji ispod.

Toyota GR Super Sport Concept
Foto:Toyota

Salon automobila u Tokiju se otvara za medije 14. januara, a dan kasnije i za publiku, kada će biti poznato i više informacija o novom konceptu Toyote za trkačku stazu.

Bonus video: Mercedes EQA, suludo brza Cupra i nekultura u vožnji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar