Novine kod tehničkih pregleda automobila
Ilustracija Foto: Tanjug

Nakon promene iznosa komunalnih taksi i „pada“ sistema MUP-a, zbog kojeg vozači danima nisu mogli da registruju svoja vozila, registracija je ponovo omogućena širom zemlje. Problem je nastao zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a, a vozači kojima je u ovom periodu istekla registracija, neće biti sankcionisani.

Kako Nova.rs saznaje, tehnički problem koji je onemogućio registraciju vozila prošle nedelje je otklonjen, pa se sada proces registracije vozila može neometano obaviti u agencijama, tehničkim pregledima, i MUP-u.

Podsećanja radi, kvar na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a je pogodio vozače u celoj Srbiji, i onemogućio je bilo kakve poslove u vezi registracije vozila. To znači da nije bilo moguće izdavanje tablica, saobraćajnih dozvola, pa čak i registracionih nalepnica.

Ekipa Nova.rs je proverila situaciju na terenu, odnosno na tehničkim pregledima, gde nam je potvrđeno da je došlo do normalizacije procesa registracije vozila, i da sada svi vozači mogu registrovati svoje vozilo po uobičajenoj proceduri, ali sa nešto većim troškovima. Od 1. decembra uvećan je iznos lokalnih komunalnih taksi za vozla, a o kakvom poskupljenju se radi, možete pročitati ovde.

MUP je prošle nedelje potvrdio da saobraćajna policija neće sankcionisati građane kojima je u periodu „pada“ sistema istekla registracija, i da će se na uobičajeni režim sankcionisanja preći kada se sistem ponovo uspostavi.

Bonus video: Znate li koji je ovo Peugeot i kako da „picnete“ auto za zimu?

Komentari

Svi komentari (0)