Wuling Cabrio
Foto: Ding Ting / Xinhua News / Profimedia

Jedan od najprodavanijih automobila u Kini zove se Wuling Hongguang MINIEV, a taj izuzetno jeftin električni automobil u prodaju je pušten tek proteklog leta. Od tada je prodat u desetinama hiljada primeraka i postao je pravi hit u toj zemlji, premašivši i Teslu po broju prodatih jedinica.

Na sajmu automobila u Šangaju sada je predstavljen i njegov naslednik, odnosno kabriolet verzija.

Wuling, kako Kinezi skraćeno zovu taj mali e-automobil, u Kini košta 4.300 dolara, što je doprinelo njegovoj popularnosti, a novostečena reputacija prešla je i granice Kine, piše zimo.dnevnik.hr. Trenutno je u Kini naručeno još 50.000 primeraka standardne verzije Wulinga.

Ovo je standardna verzija Wulinga:

Ali, kabrio verzija Wulinga ima neke vidljive promene i, ako možemo da sudimo po konceptu, čini se da su, dizajnerski gledano, te promene išle prema atraktivnijem izgledu.

Wuling Cabrio
Foto: Ding Ting / Xinhua News / Profimedi

Među te promene spadaju LED svetla napred i pozadi, veći točkovi i redizajn vrata automobila. Isto tako, u kabrio verziji su izbačena dva zadnja sedišta pa je sad to dvosed.

Baterije mu nisu zapanjujućih performansi i dolaze u dve verzije: 9,3 kWh i 13,9 kWh. Slabija obezbeđuje domet od 120 kilometara, a jača od 170 kilometara.

Maksimalna brzina kabrio verzije navodno će biti 105 km/h, što naravno nije za putovanja van grada, ali je za gradsku vožnju to i više nego dovoljno.

Iako je novi Wuling tek u fazi koncepta, na sajmu u Šangaju se priča da će ući u serijsku proizvodnju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram