Podeli:
Izabterite najbolji model za svoju porodicu; Foto: Profimedia.rs

Trendovi se menjaju, ali prostrani porodični automobili su uvek traženi. Među nekoliko predloga nađite baš onaj u kom će i vama, i mališanima, a i kućnom ljubimcu biti udobno.

Folksvagen golf

Decenijama unazad ovo je vrlo popularan izbor porodičnih ljudi jer je prostran i lako je navići se na njega. Rukovanje volanom ide lagano, a unutrašnjost je lepo dizajnirana. Nova serija ima vrlo ekonomičan motor i prilično je prostran. Golf ima toliko modela, potrebno je samo da nađete svoj, prema ukusu i novcu kojim raspolažete.

Folksvagen tiguan

Vrlo je prijatnog dizajna, udoban i ima dosta prostora. Ako ga budete vozili, sve će vam biti pregledno, a i imaćete sasvim dovojno mesta za prtljag. I mada je tiguan obično skuplji od sličnih modela svojih rivala, primamljiv je jer ima pet sedišta, kao i impresivan sistem za informacije i zabavu.

Mercedes A-klase

Ako tražite sjajan porodični auto, a uz to i provereno ime, ovo je prvi izbor. Nudi sjajnu tehnologiju i oduševiće vas detaljima i bojama čim sednete za volan. To je prefinjen auto u koji je lako zaljubiti se. Mercedes se potrudio da ovaj auto bude prava stvar i za gradsku vožnju i za duža putovanja. Jasno je pak da mu cena nije mala i da druge auto-kuće nude bolje opcije za zabavu.

Dačija daster

Nećete se pokajati ako se odlučite za njega pod uslovom da vam je prostor najbitniji. On možda iznutra nije najelegntniji i nema sve poželjne dodatke za zabavu, ali zato je mnogo jeftiniji od drugih brendova. Neki modeli imaju i kamere sa svih strana, upozorenje na mrtav ugao. Međutim, Dačija daster se nije sjajno pokazala na testu sigurnosti, a to je roditeljima ipak najbitnije.

Škoda superb karavan

S pravom nosi naziv superb jer vredi svaki dinar, i praktičan je i prostran i odličnog kvaliteta. Ako krenete na duži put, biće udobno i vama dok vozite i svim vašim saputnicima, a dodatni plus je što ima dosta mesta iza sedišta, na primer, za dugonoge tinejdžere. I mada je unutrašnjost prilično jednostavnog dizajna, ne kao, recimo, u „audju“, „škoda“ može da se pohvali odličnom funkcionalnošću, dkvalitetom lako dostupnim kontrolama. Cena prati pakete opreme, pa nađite svoj omiljeni, možda onaj sa parking-senzorima, koji su neretko neprocenjivi kod karavana.

Ford fokus

Ovo je možda najvoljeniji porodični auto, sa savremenom tehnologijom, atraktivnog izgleda. Pravo je zadovoljstvo voziti ga, te ne čudi što se iznova i iznova odlično prodaje. Najnoviji model možete nabaviti sa troja ili petora vrata, a za one kojima treba više prostora, tu je i karavan. Sjajno je i što se „fokus“ odlično pokazao na kreš-testu, što je dobra vest za mame i tate. Kod starijiih modela je problem što nisu najpouzdaniji, ali noviji “fokus” je teško nadmašiti jer ga prate pristojna cena, stilizovan izgled i dobra oprema, a i njim je lako upravljati.

Za kraj, imajte na umu da su dizel motori sve manje u upotrebi u svetu zbog čuvanja sredine, dok benzincima cena raste, te gledajte da nađete zlatnu sredinu nakon što izaberete omiljeni model.