Foto: Weltmeister

Kineska kompanija je na polju tehnologije postala poznata po razumnom odnosu cene i kvaliteta, ali izgleda da njihov prvi električni automobil neće imati bilo kakve kompromise, jer se očekuje da će imati najizdržljiviju i najdugovečniju bateriju na tržištu.

Mnogo je podataka koji su već poznati o budućem električnom automobilu koji će Xiaomi lansirati 2024. godine. Sada je registrovan i patent baterije koja bi mogla da se koristi u ovom dugoočekivanom modelu.

Nakon godina nagađanja o mogućem električnom automobilu iz Xiaomija, sama kompanija je to potvrdila pre godinu dana. Novi model će imati bateriju koja je sastavljena od više redova cilindričnih ćelija.

Ova baterija će imati više ploča za hlađenje tečnošću, kao i komponente za ulaz i izlaz tih tečnosti. Ova serija elemenata ima za cilj da snizi temperaturu baterije kada je pod najvećim opterećenjem, uključujući i punjenje. Pored logičnog smanjenja ukupne temperature, kineska kompanija se nada da će produžiti životni vek ove komponente.

Kako piše Revija HAK, njihov cilj je da na tržište pošalju najizdržljiviju i najdugovečniju bateriju za električni automobil. Ostaje da vidimo da li je ovo samo prijava patenta ili će ova ideja dovesti do konkretnih rezultata.

Bonus video: Vozili smo električni automobil koji ima najveću bateriju među serijskim modelima – Mercedes EQS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare