Foto:Mitsubishi

Fanovi Mitsubishija su poznati kao jedni od najodanijih svom brendu, ali novi ASX bi mogao da bude kap koja je prelila čašu. Pored toga što se radi o još jednom krosoveru, novi model japanske kompanije je identična kopija Renaulta Captur.

Prema mišljenju fanova japanske marke, Mitsubishi je krenuo stranputicom. Umesto impresivnih sportskih automobila baziranih na reli vozilima, ova kompanija u poslednje vreme se sve više fokusira na krosovere i SUV modele.

Mitsubishi je prevashodno pokušao sa originalnim pristupom SUV maniji, ali sve se izgleda promenilo nakon ulaska ovog brenda u Renault-Nissan alijansu. Novi ASX je najbolji primer toga, jer se radi o identičnoj kopiji modela Renault Captur. Jedina razlika je u detaljima kao što je logo marke i naziv vozila, a sve ostalo je isto, kako spolja, tako i iznutra. Naravno, ušteda je glavna motivacija, ali su mogli makar malo da se potrude i naprave nekoliko dizajnerskih promena.

Foto:Mitsubishi

Novosti nema ni kada se pogleda ponuda motora. Osnovni agregat je jednolitarski benzinac sa 92 KS, a dostupan je i 1,3-litarski motor sa 140 KS, odnosno 158 KS. U ponudi je i hibrid sa 1,6-litarskim benzincem, dva elektromotora i baterijom od 1,3 kWh. Na vrhu se nalazi plug-in hibrid sa istim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, dva elektromotora, baterijom od 10,5 kWh i 159 KS. Ponuda zvuči poznato, zar ne?

Foto:Mitsubishi

Kako piše Index.hr, Mitsubishi se uopšte ne stidi porekla, pa se tako u zvaničnom saopštenju naglašava kako ASX dolazi iz Renaulta i da će se proizvoditi u fabrici francuske kompanije u Valjadolidu, u Španiji. Mitsubishi Captur, odnosno ASX, dolazi na evropsko tržište u martu sledeće godine.

Bonus video: Koliki mu je domet, a cena? Vozili smo prvi Renault Megane na struju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar