Mini
Foto: Promo

Mini je poznat po kompaktnim modelima koji su izuzetno zabavni za vožnju, a u vrhu ponude svakako su oni sa oznakom John Cooper Works (JCW). Ipak, zašto i najveći "mini" ne bi bio snažan i namenjen brzoj vožnji? Ovo je "countryman" sa 306 KS.

Mini je obnovio svoj najveći model, odnosno SUV “countryman”. Brojna estetska unapređenja treba da naglase trkački karakter velikog “minija”, pa su redizajnirana maska hladnjaka, okviri novih LED svetala, retrovizori, kao i kvake na vratima sada u sjajno-crnoj boji, umesto od hroma. Ima i više aerodinamičnih delova, dok je promer izduvnih cevi pozadi sada 95 mm, a zvuk koji dopire iz njih još više sportski.

Countryman
Foto: Promo

Pod haubom je snažni turbobenzinski motor od 306 KS, koji je i najsnažniji agregat sa 4 cilindra u čitavoj BMW grupi. Ipak, pretrpeo je određene modifikacije i koristi unapređenu MINI Twin Turbo tehnologiju, pa se hvali obrtnim momentom od 450 Nm i ubrzanjem do 100 km/h za 5,1 sekundu. Uparen je sa osmostepenim automatskim menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Oslanjanje nosi pečat John Cooper Works sportskog odeljenja i adaptivna DSC sašija sada koristi više trkačkih elemenata. Upravljanje je unapređeno kako bi obezbedilo još precizniju vožnju.

Countryman
Foto: Promo

I kabina je sada više u trkačkom stilu, iako je ovo veliki krosover sa pet sedišta i pozamašnim vratima prtljažnika koji može da ponudi i do 1.390 litara zapremine. Digitalni kokpit obiluje ukrasima u piano-lak crnoj nijansi, a zahvaljujući naprednim tehnologijama povezanosti, novi „mini countryman JCW“ je uvek online.

Countryman
Foto: Promo

Najsnažniji veliki „mini“ počinje svoj tržišni nastup u novembru 2020. godine.