Ami, policija, auto, automobil, mali auto Citroen
Foto: Citroen

Dobar policijski auto treba da bude robustan, čvrst, ali i dovoljno brz kako bi uspeo da stigne počinioce krivičnih dela, međutim policija na grčkom ostrvu Chalki razmišlja drugačije.

Na ovom ostrvu površine svega 16 kilometara kvadratnih, veliki SUV modeli ili snažne limuzine nemaju mnogo smisla. Zato se lokalna policija udružila sa Citroenom kako bi kreirala simpatičnu gamu električnih patrolnih vozila.

Četiri modela Citroen Ami biće isporučena snagama reda na ovom ostrvu, dva za policiju i dva za obalsku stražu. Podsećanja radi, Citroen Ami je mali električni kvadricikl sa baterijom kapaciteta 5,5 kWh koja mu omogućava skroman domet od oko 70 kilometara i maksimalnu brzinu od svega 45 km/h. Sa svojih 2,41 metara dužine, predstavlja idealan vid transporta u urbanim sredinama, pa ne sumnjamo da će kompaktne dimenzije ovog modela odgovarati i grčkoj policiji prilikom vožnje uskim ostrvskim ulicama.

Ami, policija, auto, automobil, mali auto Citroen
Foto: Citroen

Sa 8 konjskih snaga koliko razvija elektromotor, policija sa ostrva Chalki teško će stići bilo kog počionioca krivičnog dela, ali svakako neće moći ni daleko da pobegnu od snaga reda, kada se uzme u obzir mala površina celog ostrva.

Ami, policija, auto, automobil, mali auto Citroen
Foto: Citroen

Treba napomenuti da je nakon pražnjenja baterije, potrebno oko 3 sata na standardnoj utičnici za novih 70 kilometara dometa. Čini se da je ova priča više poslužila francuskoj kompaniji za pozitivan publicitet, jer nije realno očekivati da će Citroen Ami biti uspešno policijsko vozilo.

Bonus video: Vožnja sa Tinom i Nebojšom: Ko je kriv što saobraćaj stane po kiši?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (3)