Najavljen je prvi sneg u nižim predelima, a vozače čekaju novi problemi u vidu snega, leda i poledice na kolovozu. Ipak, kako vam vožnja tokom zime ne bi bila teška, donosimo nekoliko saveta kako da spremite svog četvorotočkaša za uslove koji će vladati narednih nekoliko meseci.

„Bolje sprečiti, nego lečiti“ – ova izjava ne važi samo za zdravlje, već i za vaš automobil, jer potencijalne probleme tokom zime možete preduprediti tako što ćete vašeg četvorotočkaša spremiti za sve ono što hladno vreme donosi.

Pored snega i leda, na putevima se tokom zimskih meseci nalaze i so i rizla, koji mogu da oštete vaš automobil na više načina, ali ipak postoji način da se zaštitite od spoljnih uticaja. Uz to, tokom većeg dela dana vidljivost je smanjena, pa dodatnu pažnju treba obratiti i na svetlosne grupe. Jedan od ključnih faktora bezbedne vožnje tokom zime je i efikasnost kočionog sistema koja je od izuzetnog značaja u uslovima kada je kolovoz mokar i klizav.

U videu na početku ovog teksta možete pronaći nekoliko saveta kako da spremite svoj automobil za nadolazeći sneg i niske temperature, koji će vam olakšati da se i kroz ovu zimu „provezete“ bezbedno.

Bonus video: Evo ko ne mora da kupuje prave zimske gume