Ko ne koristi migavce platiće kaznu? VIDEO

Auto 04. jan. 202207:55
Podeli:

Da li ste ikada čuli da je neko platio kaznu jer u vožnji nije koristio migavce? Ni mi. Ali kazna postoji. Za sve one vozače koji blagovremeno ne obaveste druge učesnike u saobraćaju o svom kretanju, odnosno promeni pravca, ZOBS propisuje kazne. Koliko one iznose saznajte u kratkom videu na početku ovog teksta.

Prema akneti koju je naš portal nedavno sproveo na društevnim mrežama, jedna od situacija koja najviše nervira naše vozače jeste to što se migavci koriste sve ređe.

Iako pravila i kazne za korišćenje, odnosno nekorišćenje migavaca postoje (ZOBS, Član 32/4, Član 61, Član 333 i 334), zaista su malobrojni oni koji su je ikada platili.

A to je i doprinelo tome da smo svakodnevno suočeni sa situacijama koje nas nerviraju - kada neko naglo promeni pravac kretanja, kada se neko ispred nas "vuče" i onda samo stane a da migavcima nije obavestio druge vozače o svojim namerama, kada na uključenjima čekamo da neko prođe, a on zapravo skrene, i da ne nabrajamo dalje.

Da postoji makar neka kontrola i da se možda kažnjavanje primenjuje, verovatno bismo se manje nervirali tokom vožnje. Korisite migavce, šta vam teško, a drugima puno znači. A ni kazne nisu male, o čemu pričamo u videu na početku teksta.

Bonus video: Da li koristite pametne semafore u Beogradu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar