Kako su posetioci Goodwooda reagovali na novi BMW Serije 2?

Auto 14. jul. 202115:24
Podeli:
Foto:JEP/BMW /promo

Svašta se događalo na Festivalu brzine u Goodwoodu, B8 Alpina je završila u bali sena, izložen je Mini Cooper sa V8 motorom, a bavarski proizvođač automobila je izložio i novu Seriju 2 Coupe. Festival je konačno održan nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pandemije koronavirusa.

Službena premijera podelila je mišljenja oko radikalno promenjenog dizajna spoljašnjosti. Kako piše Auto Klub, najviše pažnje privukao je zadnji kraj malenog kupea zahvaljujući paru svetala koje nimalo ne liče na one od odlaznog modela, dok je napred usvojena tradicionalna manja maska hladnjaka u obliku bubrega, za razliku od nekih drugih novih modela. Osim toga, u očima kritičara našla se istaknuta linija ramena, rašireni lukovi zadnjih točkova i zadnji spojler.

Iako je dizajn predmet rasprave kod skoro svakog novog modela koji predstavi BMW, performanse i sportski karakter njihovih automobila se ne dovode u pitanje. Što se Serije 2 Coupe tiče, u ponudi će biti nekoliko agregata.

U Evropi će Serija 2 krenuti sa dvolitarskim turbo benzincem (220i) koji proizvodi 184 KS i 300 Nm obrtnog momenta, a do stotke će mu trebati 7,5 sekundi. BMW još uvek ne odustaje od dizela, pa će biti dostupna i verzija 220d sa dvolitarskim agregatom koji razvija 190 KS i 400 Nm.

Foto:JEP/BMW /promo

Na samom vrhu ponude nalazi se M240i, koji će biti jedini automobil u ovoj klasi sa trolitarskim linijskim motorom sa 6 cilindara. Radi se o dobro poznatom agregatu koji razvija 374 KS i 500 Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,3 sekunde i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Foto:JEP/BMW /promo

Početna cena za tržište Velike Britanije iznosi 41 hiljadu evra, dok je za trenutno najsnažniji M240i potrebno izdvojiti oko 54 hiljade evra. Ipak, tokom sledeće godine se očekuje perjanica ponude u vidu modela M2.

Bonus video: Globalno zagrevanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar