Foto:Rimac Automobili

Rimčeva Nevera nije dugo držala laskavu titulu, ali nema razloga za brigu. Hrvatski hiperautomobil i dalje je broj jedan kada govorimo o maksimalnoj brzini, ali više nije najbrže ubrzavajući auto na svetu.

S ubrzanjem do 100 km/h za manje od 2 sekunde kao i maksimalnih 412 km/h, Nevera spada u red najbržih, ali i najbrže ubrzavajućih serijskih automobila na svetu. Prema trenutnim zvaničnim podacima broj titula se smanjio pa je tako Nevera „samo“ najbrži električni automobil na svetu.

U segmentu ubrzanja „porazio“ ju je Pininfarina Battista. Za one manje upućene to je zapravo Neverin brat blizanac, koji je sve do sada elegantnijim izgledom i višom dozom luksuza i personalizacije naginjao rasnom GT-u. Međutim, najnoviji podaci ukazuju da se radi o i te kako brzom automobilu.

Prema poslednjim informacijama iz Pininfarine, ovaj bolid do 100 km/h stiže za 1.86 sekundi, dok će kazaljka pokazati 200 km/h posle samo 4.75 sekundi. Spomenuta ubrzanja postignuta su na nedavnim testovima odrađenim u Dubaiju. Primera radi, Nevera će u istom vremenskom razmaku postići 96 km/h (60 mph), dok će joj za 100 km/h trebati 1.97 sekundi, a 160 km/h postigne za 4.3 sekunde. Najveća brzina Battiste je 350 km/h.

Što se tiče dometa, Nevera sa punom baterijom prelazi 490 km, a Battista 483, piše index.hr.

Bonus video: Vozili smo najaerodinamčniji automobila na svetu

Komentari

Svi komentari (0)