„Izbacujemo ekrane iz automobila, izgledaju glupo“

Auto 28. jun 202217:39
Podeli:
Foto: Promo/DS

Thierry Metroz, šef dizajna francuskog proizvođača DS, smatra da je prekrivanje kontrolne table ekranima „pomalo glupo“ i obećava da će uvesti „revoluciju“ u dizajn unutrašnjosti.

Glavni dizajner francuskog premijum brenda DS želi da eliminiše ekrane iz kabine u budućnosti, zbog toga što nisu „baš seksi“.

Thierry Metroz izjavio je da zajedno sa timom dizajnera unutar DS-a, planira „revoluciju“ izgleda unutrašnjosti vozila ovog brenda jer je aktuelni trend sa velikim brojem ekrana „pomalo glup“.

Foto: Promo/DS

„Naš cilj je da izbacimo sve ekrane iz kabina budućih automobila DS-a. Glavni problem nastaje kada ugasite ekran i jedino što vam ostaje jeste crna pravougaona površina prekrivena otiscima prstiju. To nije baš seksi, nije luksuzno“, navodi Metroz.

„Sada je aktuelan trend da imate što više ekrana, ali mislim da je to malo glupo, jer naša filozofija nije da ukinemo kontrolnu tablu u korist ekrana“, dodaje šef dizajna DS-a. Metroz je takođe rekao da DS posmatra koja bi nova tehnologija mogla da zameni sada već obavezne ekrane, a njegova ideja jeste korišćenje tehnologije koja je „manje nametljiva“, ali koja pruža „više spokojstva“. „Naravno da želimo da isporučimo informacije vozaču. Radi se o velikom izazovu“, rekao je Metroz.

Šef dizajna DS-a takođe je nagovestio kako bi mogli da izgledaju budući modeli ovog brenda, koji od 2024. postaje potpuno električni.

Foto: Promo/DS

Trenutno, automobile francuske premijum kompanije odlikuje velika maska hladnjaka, kao kod nedavno predstavljenog modela DS7, ali električni automobili nemaju potrebu za velikim usisnikom vazduha.

Foto: Promo/DS

Metroz smatra da ova činjenica daje više slobode dizajnerima, jer će imati potpuno novi deo automobila koji će moći da prikaže njihovu kreativnost, a prema njegovim rečima, radi se o vrlo uzbudljivom trenutku za sve automobilske dizajnere.

Bonus video: Treba li kažnjavati vozače koji previše koriste infotejment u vožnji?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar