Foto: Lunaz press/Promo

Ovo je još jedan dokaz da električni pogon ulazi u sve pore automobilske industrije. Više niko nije imun na struju, pa čak ni starovremenski klasici. Britanska kompanija Lunaz započela je proizvodnju ikona na četiri točka, modela “rolls royce fantom” i “silver cloud” koje će kao pogonsko gorivo koristiti struju.


Najbolji uvod u ovu priču je upravo izjava Dejvida Lorensa, osnivača kompanije Lunaz: “Pravo je vreme za električni “rolls royce”. Mi samo odgovaramo na potrebu tržišta za spajanjem vanvremenskog dizajna ovih modela sa električnim pogonom koji garantuje održivost i pouzdanost. Želja nam je da neke od najlepših i najluksuznijih modela u istoriji automobilske industrije učinimo relevantnim za nove generacije.”

Foto: Lunaz press/Promo

Produkcija prvih ikada elektrifikovanih “fantoma” i “silver clouda” počinje uskoro, a ove nesvakidašnje kreacije biće retke zverke na putevima, s obzirom na to da je planirana proizvodnja svega 30 vozila.

Kao što je i uvek i slučaj sa „RR“, svakom detalju biće poklonjena ultimativna pažnja, kao i izboru vrhunskog materijala i same završne obrade.

Model “fantom V” iz 1961. godine biće u potpunosti ogoljen, 3D skeniran i izmeren pre početka restauracije. Automobil će zadržati prepoznatljivu dvobojnu kolornu šemu, sa ručno iscrtanom linijom koja razdvaja dve boje karoserije.

Saznajte još:

Unutrašnjost će biti oplemenjena najfinijom kožom, kao i posebnim sistemom šivenja, kako bi i sami šavovi bili detalj koji naglašava luksuz “fantoma”. Klasični bakelitni telefon između zadnjih sedišta ostaje, ali sada u nesvakidašnjoj roze boji i modernom tehnologijom koja uz pomoć šifre i posebnog koda daje maksimalnu privatnost korisniku, pa tako postaje pravi biznis alat i stilski detalj za 21. vek.

Foto: Lunaz press/Promo

Čuveni drveni paneli u enterijeru su u potpunosti obnovljeni i obogaćeni roze zlatom, dok unutrašnja strana ručki za otvaranje vrata takođe dolazi u neočekivanoj roze varijanti, kako bi suptilno dopunila moderni izgled “fantoma”.

Šarm klasičnih detalja savršeno se uklapa sa potpuno novim infotejment sistemom, ekranima u naslonima prednjih sedišta, poslednjom generacijom klima-uređaja i drugim detaljima koji putnicima obezbeđuju jedinstveni ugođaj.

Foto: Lunaz press/Promo

Lunaz sa svojim električnim pogonom nastavlja tradiciju prestižnog brenda koji je kabine svojih modela oduvek konstruisao kao savršeno tihe kapsule. Odsustvo buke konvencionalnog motora, nova električna tehnologija i dodatno poboljšana izolacija kabine sada podižu to na novi nivo udobnosti, pa će putnici uživati u potpunom miru tokom vožnje.
Električnog “fantoma” pokretaće baterija od 120 kW, najveća na svetu tog tipa, sa dometom od skoro 500 kilometara.

Foto: Lunaz press/Promo

Ultimativno iskustvo vožnje u moderno-klasičnoj ikoni koštaće 350.000 funti, ali budimo iskreni – na svetskom tržištu na kom postoji ogroman broj modela u sličnom cenovnom rangu definitvno ne postoji ništa slično u ponudi.

Automobili ovog tipa se uvek prvi rasprodaju, pa srećnici koji mogu sebi da priušte ovo zadovoljstvo, posle kupovine imaju samo jednu glavobolju – pronaći pravog i pouzdanog šofera.

Pogledajte video koji otkriva sve detalje prvog luksuznog klasika na struju.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare