„Dobar i za istočnu Evropu“: VW nudi novi krosover

Auto 17. mar. 202114:45 > 19:30
Podeli:
Foto: Volkswagen

Novi krosover sa znakom VW-a stiže na evropsko tržište krajem godine. Kompaktni model Nivus baziran je na T-Cross krosoveru, a kako se čini predstavlja njegovu kupe varijantu. Lansiran je u Brazilu, ali je najavljeno da će se prodavati i na istočnoevropskom tržištu.

Novi krosover iz VW-a započeće svoj tržišni život u Evropi krajem 2021. godine. Od T-Crossa je nešto niži, duži i širi, a najuočljivija razlika je linija krova u kupe formi.

Foto: Volkswagen

Pročitajte još:

Da će se ovaj krosover, koji je prvenstveno namenjen tržištu Južne Amerike prodavati i u Evropi, potvrđeno je juče na godišnjoj konferenciji VW grupe.

Štaviše, Nivus će izgleda forsirati na tržištima u razvoju i to u istočnoj Evropi. Posle njega, premijeru bi trebalo da ima i veći T-Roc, piše Autocar.

Novitet nudi digitalni kokpit, sa 10-inčnim ekranom i maksimalnu povezanost sa Apple i Android uređajima.

Ističe se čak i da je sistem vodootporan, kako bi se izborio sa zahtevnim vremenskim i infrastrukturnim uslovima u Južnoj Americi. Otud valjda i povezanost da bi se VW Nivus lepo snašao i u istočnoj Evropi.

Foto: Volkswagen

Nudi adaptivni tempomat, automatsko kočenje, sistem detekcije umora vozača, a detaljnije informacije u vezi motorizacije i cena, biće otkrivene u narednim danima.

Foto: Volkswagen

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar