Foto:Lada

Ruski proizvođač Avtovaz najavio je novu generaciju svog kultnog terenca - Lada Niva će se nuditi u dve veličine, biće modernija, ali će zadržati sve ono što je čini jednim od najizdrživijih vozila na tržištu.

Lada, odnosno ruski proizvođač Avtovaz posluje u okviru Renault Grupe, a kako je objavljeno, ruski brend će usko sarađivati i sa rumunskom Dačijom.

Plan je da jačaju prisustvo na tržištu sa novim modelima, da dele CMF-B platformu, dok se od Lade očekuju 4 noviteta do 2025. godine. Među njima je nova generacija kultnog modela Niva.

Prikazani koncept Lada Niva Vision otkriva da će novi model biti deo C-SUV segmenta, kao i juče predstavljena najveća Dacia – Bigster, o kojoj možete više da pročitate ovde.

Oba brenda će proizvoditi milion vozila godišnje, a sa 18 karoserijskih varijanti preći će na 11.

Saznajte još:

Plan je da nova Niva ostane robusna i spremna za najekstremnije uslove vožnje. Nudiće se u dve veličine, kao kompaktni i srednji SUV, baziran na istoj CMF-B platformi.

Imaće 4×4 pogon, veliko rastojanje od tla, kratke prenose i robusnu konstrukciju.

Ove godine legendarni model slavi 45. rođendan, a u narednom periodu kreće prodaja nove Nive Travel, o kojoj je naš portal već pisao.

Podsetimo da Lada u Rusiji beleži 20 odsto tržišnog udela, a Granta i Vesta su najprodavaniji modeli u čitavoj zemlji.

Pogledajte video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (7)