Continental predstavio održivo rešenje za modernizaciju oldtajmera

Auto 09. sep. 202110:07
Podeli:
enterijer, AmbienC3, T2, kombi, kamper Continental
Foto: Continental

Mnogo zanimljivih koncept automobila predstavljeno je na ovogodišnjem Salonu automobila u Minhenu. Dok su Audi, BMW i Mercedes prikazali budućnost elektromobilnosti, na sajmu se pronašao i poneki klasik. Jedan od najzanimljivijih je legendarni kombi Volkswagen T2.

Međutim, kada zavirite u njegovu kabinu, videćete da ništa u njoj nije klasično. Reč je o konceptu unutrašnjosti Continentala nazvanom AmbienC3, odnosno studiji naprednih materijala za unutrašnjost vozila. Fokus je pre svega na održivosti korišćenjem recikliranih i sintetičkih materijala koje je razvio Continental, i koji imaju prilično zanimljiva svojstva

Kako piše Auto Klub, neki od tih materijala sposobni su da stvaraju toplotu, dok su drugi otporni na abraziju, a sadrže i neka svojstva samoodrživosti. Sintetička koža koja se naziva „laif“ vrlo je prozračna i omogućuje prolaz vazduha i vodene pare, a takođe je mekana na dodir i samoregulisana s obzirom na temperaturu. Vozačevo sedište izrađeno je od drugog materijala koje ima naziv „staynu“, a kako naziv sugeriše, vrlo je otporan na prljavštinu i mrlje.

enterijer, AmbienC3, T2, kombi, kamper Continental
Foto: Continental

Vozačevo sedište jedino je sedište koje ima tradicionalni položaj u automobilu. Koriste se svetle boje zbog opuštajućeg ambijenta, ali nismo primetili nijedan sigurnosni pojas – očito u budućnosti neće biti saobraćajnih nesreća.

enterijer, AmbienC3, T2, kombi, kamper Continental
Foto: Continental

„Sa AmbienC3 povezujemo globalno poznatu ikonu automobilskog sveta sa novim, intrigantnim površinama i tehnologijama usmerenim na budućnost, čiji atributi pomažu u vožnji, radu i opuštanju“, rekao je Ralf Imberly, globalni direktor Continentala za inovaciju, dizajn i transformaciju.

Bonus video: Mostovi kao vrhunac graditeljstva – remek dela sa ove liste oduzimaju dah

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar