Citroen kome su „blatobrani obrazi koji se šire u osmeh“

Auto 11. mar. 202115:57
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Predstava o tome šta čini pravi oldtajmer može zavisiti od ličnih sklonosti prema određenim erama automobilizma i njihovim prepoznatljivim obeležjima, ali se ona najpre meri nostalgijom. Ovo je Petrova priča o njegovom Citroen Traction Avantu.

Ljubav za starine, antikvitete i sve što je pravljeno rukom vođena je Petrovom nostalgijom za vremenom kada je komunikacija bila ličnija i prisnija, ljudi bili ljudi, a mašine služile čoveku. U njegovoj kolekciji se tako nalaze stari radio-aparati, gramofoni sa trubom, pa i novčići i poštanske marke.

Foto: Miloš Nikodijević

Pored sitnica, u toj zbirci se našao i ovaj automobil: „On je došao slučajno, pre par godina. Želeo sam i jedan Mercedes-Benz 170, ali mi je sin kazao da se prodaje jedan Traction Avant. Prodavao ga je jedan gospodin Stojkov, malo je stariji od mene i sa njim i danas održavam jako fine odnose.“

Foto: Miloš Nikodijević

Pročitajte još:

Ovaj vremešni Citroën godinama se vozio svakodnevno, a sada zajedno sa novim vlasnikom Petrom uživa u penzionerskim danima uz lagane vožnje. Kako Petar kaže, stari Citroëni imaju prepoznatljiva lica. Kod Traction Avanta, nema nikakvog mesta mrštenju i dokazivanju. Njegovi okrugli farovi su tako blage oči, blatobrani su obrazi koji se šire u veseli osmeh, dok su dugi brkovi sačinjeni od ševrona na masci.

Kakvi su komentari drugih vozača kada u saobraćaju naiđu na ovaj Citroen, saznajte ovde. 

Izvor: Autoslavia

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar