Porodica Viktorije Bekam na reviji u Londonu; Foto: Profimedia.rs

Ako u varljivom svetu mode na bilo šta možemo da se oslonimo, to je činjenica da će kolekcije Viktorije Bekam biti pune boja. Od prvih modela koje je predstavila na pisti, ona je nalazila način da pomeša nijansu crnog vina i teget ili da upari limun žutu sa raskošnom kraljevsko ljubičastom. I sad zamislite iznenađenje kada je u svojoj novoj kolekciji ugasila vatromet boja i izvela na pistu manekenke od glave do pete u crnom.

Viktorija je za „Vogue“ objasnila odakle iznenadni preokret sa crnim komadima na Londonskoj nedelji mode ove sezone.

– Za mene je to nežna pobuna. Boje su mi uvek ključna stvar, pa je početak revije sa osam ili devet jakih crnih kombinacija dosta značajan – rekla je Viktorija.

Osim što svoju klijentelu odjednom želi da uvuče u crno, ona pravi još jedno modno iznenađenje – vraća u igru mini suknje. Ovo će mnogima zvučati kao Viktorijino prizivanje mladosti i strah od starenja, evociranje Poš perioda, ali dizajnerka je čvrsto rešena da ne utone ni u kakvu vrstu nostalgije.

Kolekcija Viktorije Bekam
Kolekcija Viktorije Bekam; Foto: Profimedia.rs

– Znate, nosila sam toliko mini suknji i haljina u prošlosti. Kako da to ponovim na nov, svež način – zapitala se i na pisti dala pokazni odgovor. Na centralni deo suknje ona ubacuje faltu što daje potpuno drugu dimenziju od one koju su imali minići spajsica.

Bekam je stigla do faze u karijeri u kojoj ne pokušava mnogo da odstupi od onoga po čemu je njena garderoba prepoznatljiva. Svaka njena nova kolekcija je kao spisak trendova sezone. Sada je u prvi plan stavila crne haljine koje ističu siluetu i dekolte, ali nije odustala od svojih hit džempera od šetlanda – jedan plav, drugi u žumance žutoj nijansi.

Klasiku začinjava poigravanjem volumenom rukava i oblicima okovratnika. Sposobnost da napravi modne kompilacije na lak način, bez trunke uniformisanosti je uvrstio Viktoriju možda ne među najbolje, ali sigurno među omiljene dizajnere.

Kolekcija Viktorije Bekam
Kolekcija Viktorije Bekam; Foto: Profimedia.rs

Žene prosto maštaju da otvore ormar i u njemu zateknu samo njene stvari. One kojima se to obistinilo više nikada nisu zavapile „nemam šta da obučeeem“, a to priznaćete u potpunosti menja modnu igricu. Baš kao i Viktorija sa crnom bojom.