Dior
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Dior revijom otvorena je Nedelja mode u Parizu. Ni devojka koja je s transparentom izletela na pistu nije uspela da umanji lepotu kreacija inspirisanih katedralom.

Kad drvo padne u šumi, a nikog nema da to čuje, da li je uopšte bilo zvuka? Ili da sročimo drugačije – ako neko iskoči na modnu pistu na Nedelji mode u Parizu sa znakom koji publika ne razume, da li je poslao poruku?

Čelnicima Diora sigurno nije bilo prijatno što je jedna buntovnica izletela na pistu sa transparentom na kom je pisalo: „Svi smo mi modne žrtve“.

Dior
Foto: Dior via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ipak, s obzirom na to da dizajnerka ženskih kolekcija u Dioru – Maria Grazia Chiuri redovno i sama koristi pistu kao platformu za aktivističke poruke, ljudima u publici nije bilo jasno da li je sve bilo isplanirano ili ne. U publici je zbog pandemije bilo znatno manje ljudi, tačnije njih 350, umesto standardnih 1.750. Samo prisutni su videli ispad, jer se u online prenosu devojka s transparentom nije ni pojavila.

 

Dior
Foto: Dior via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Taj momenat zato nije uspeo da zaseni zaista odličnu kolekciju za proleće i leto.

Pročitajte još:

Novi načini na koji posmatramo modu usled korone i zatvaranja u kuće je uticao i na garderobu koju ćemo tek nositi. Tako je izdužena, slojevita silueta koju je je Chiuri učinila nosivom i danju, ovaj put zamišljena od pamuka i mekih materijala. Nema majica sa sloganima koji su postali Dior zaštitni znak. Kupac ionako verovatno sedi kod kuće i niko ga ne vidi. Čak se i sama dizajnerka na pisti poklonila u jednostavnom crnom autfitu i belim patikama.

Uprkos svim promenama koje su dizajneri uveli zbog „novog normalnog“, teško je ne zamisliti se u nekoj od novih Dior kreacija – bilo u dnevnoj sobi, bilo u opuštenoj šetnji Azurnom obalom.

Dior
Foto: Dior via Bestimage / Bestimage / Profimedia

*

Dior
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

*

Dior
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram