Balmain
Balmain; Foto: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Možda su nas prolećni razigrani cvetni dezeni ove godine preskočili, ali kreatori su nam dali čemu da se radujemo kad su u pitanju letnje haljine. U tri reči, pravilo je: seksi, romantično i maksi.

Letnji trendovi kad su haljine u pitanju već su nagovešteni kroz kolekcije poznatih brendova, koji su još krajem prošle godine predstavili svoje letnje kolekcije i kao da su znali da ćemo ovog leta hteti da budemo više romantične, više seksi, više ženstvene i misteriozne…

Ralph Lauren
Ralph Lauren; Foto: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Neka bude maksi

I ovog leta maksi haljine će dominirati, ali su modeli elegantniji i lepršaviji nego ikad. Bilo da idu na svetlucave plisirane varijante (Balmain) nežne pastelne boje (Christian Dior) ili jarko žute karnere (Ralph Lauren), cilj je da se svaka devojka oseća poput princeze.

Christian Dior
Christian Dior; Foto: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Gola ramena su glavni adut

Najpopularnija haljina sezone u stilu grčkih boginja prekriva samo jedno rame ili je gornji deo skroz bez bretela – čini se da su gola ramena ove sezone glavni adut seksepila.

Giorgio Armani
Giorgio Armani; Foto: Fashion PPS / Bestimage / Profimedia

Mullet je kul

Reč „mullet“ koristi se za odevne komade (haljine, suknje ili košulje) koji su sa zadnje strane duži nego s prednje, a sada se vraćaju na velika vrata. Ipak, stilisti upozoravaju da ovakve haljine dodatno ističu noge i da bi trebalo povesti računa o dužini prednjeg dela.

Nina Ricci
Nina Ricci; Foto:Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Duboki šlic za veče

Dugačka haljina sa dubokim šlicem posebno je privlačna i seksi za neku večernju kombinaciju, a ide u paketu s golišavim ramenima.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana; Foto:Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Prozirno, rupičasto…

Kreatori su rešili da ovog leta daju svojim kreacijama „nude efekat“ tankim prozirnim ili rupičastim materijalima, kao i onim u boji kože. Naravno, nećete nositi potpuno providnu haljinu, ali poželjno je da ima bar neke prozirne delove.

Foto:Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Vezeni detalji kao bonus

A ako se već igramo boginja i vila, slobodno uključite i vezene detalje, koje doprinose zavodljivosti davnih vremena. Na prozirnim materijalima posebno atraktivno izgledaju.

Oscar de la Renta
Oscar de la Renta; Foto:Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: