Amal Kluni
Amal Kluni; Foto: Profimedia.rs

Amal Kluni je jedna od najbolje obučenih žena na planeti i iako na crvenom tepihu uvek izgleda spektakularno, njeni dnevni poslovni stajlinzi su odlična lekcija kako kombinovati klasične komade a da izgledaju savršeno. Cipele su u toj priči igrač broj jedan.

Osnova autfita Amal Kluni su uvek cipele. Baš zato ih ima mnogo. Obično i na poslu nosi stileto modele na štiklu u različitim nijansama, ali kada obuje ravne cipele svi svetski mediji prenesu to kao vest dana. Ravna obuća koja izgleda elegantno, a nosiva je tokom celog dana se savršeno uklapa uz haljine, suknje, ali i pantalone. Odlična je za više godišnjih doba, pa je vrlo isplativa investicija.

Ravne cipele nosite uz farmerke i klasične majice kratkih rukava, odelo ili haljinu do kolena, a kada s posla produžavate u noćni provod, dovoljno je da ubacite neki atraktivan komad nakita i – spremni ste. Osim klasičnih kožnih modela mokasina, tu su i ravne „loafer“ i oksford cipele.

Amal je još pre nekoliko godina, kada su se pojavio Gucci model Jordaan, pokazala da štikla nije preduslov za ženstven stil. Lekcija je, dakle – bilo da se radi o plišu, antilop ili sjajnoj koži, eksperimentišite i sa bojama i napravite otklon od klasičnih crnih i braon cipela. Isprobajte plave, crvene, zelene koje će razbiti svaku monotonu kombinaciju.

Foto: Profimedia.rs

Brend Gucci je mokasine učinio tako popularnim pošto je svojevremeno predstavio svoj Horsebit model, ali u poslednje vreme mnogi dizajneri su svoje verzije izveli na piste, a kasnije su ih prihvatile mnoge poznate žene i modne influenserke. Setimo se Phoebe Philo koja je vratila muške komade u žensku kolekciju oksfordicama, a nisu im odoleli ni Marc Jacobs, Chloe. Od kada je Alessandro Michele lansirao loafer model za Gucci 2015. godine gomila poznatih žena je požurila da ih kupi.