Srbima je svaki dan petak 13., ali su ovaj jedva dočekali

Lifestyle 13. nov. 202012:53 > 13:17
Podeli:
Goran Vesić Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

"Najbaksuzniji dan u godini" ozloglašeni petak trinaesti, ove godine donosi posebnu strepnju - jer je cela 2020. za mnoge čist pakao. Ipak, postoji provereno sredstvo za borbu protiv crnih misli, a to je humor.

Srbi su „crni petak“ ove godine iskoristili naravno za zbijanje šala na Tviteru. Smeh nam je dobrodošao u ovo mračno doba pandemije, kad mnogi misle da će se već dovoljno loša godina spojiti sa jezivim datumom i tako proizvesti seriju nesrećnih događaja. Šta, uostalom, očekivati od dana koji je počeo pucanjem Vesićeve vremenske kapsule?

Pročitajte još:

Ipak, nesrećni petak 13. je samo proizvod sujeverja koje se gomilalo godinama – a svoju zaslugu za strah od ovog datuma pružio je i Holivud kultnim serijalom horor filmova.

Ivan Mrđen piše da je sve počelo kad je francuski kralj Filip IV u petak 13. oktobra 1307. uhapsio stotine templara. U petak 13. maja 1453. godine sultan Mehmed Fatih je osvojio Istanbul (Carigrad) i otad ga hrišćanski svet smatra baksuznim danom, takođe navodi on.

Šta god da je izvor straha od današnjeg datuma, to nije bio razlog da Srbi na Tviteru propuste da naprave dobru foru. Izdvojili smo najbolje.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar