Podeli
influenserke
Foto: Female Network Group

Afrička fondacija Talk Love Africa nedavno je izabrala i nagradila dve izuzetne žene iz Srbije nagradom TOP MOST BEAUTIFUL WOMEN AWARDS 2020. To je omaž i priznanje humanim ženama koje se bave najlepšim poslom, a kroz lepotu svog posla predstavljaju najlepše žene sveta. Tako su se među uticajnim i humanim ženama širom sveta našle i master javnog zdravlja Tatjana Dimitrijević i advokat Bojana Bogojević.

Nagrada je značajna jer osnažuje žene koje se bave humanitarnim radom, a ujedno ih prepoznaje kao lidere u poslu kojim se bave.
Nagrađene Bojana i Tatjana su prepoznate kao true women influence u Srbiji.

Tatjana Dimitrijević je MSc javnog zdravlja, predsednica UPSIBS i osnivač Centra za edukaciju podršku i osnaživanje budućih roditelja i zdravstvenih radnika.

Njena misija je aktivna i posvećena stručnom usavršavanja zdravstvenih radnika, kao i edukacija i priprema za roditeljstvo budućih roditelja.
Više od 3.000 budućih roditelja je u proteklih par godina posetilo Tatjanina besplatna edukaciona predavanja.

Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada iz domena promocije zdravlja, unapređenja zdravstvene kulture stanovništva i unapređenje zdrastvene edukacije i reproduktivne zaštite žena.

Pročitajte još:

Aktivno učestvuje na međunarodnim skupovima i kongresima, sarađuje sa obrazovnim institucijama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u interesu unapređenja zdravstvene kulture stanovništva sa posebnim akcentom na unapređenje reproduktivne zaštite žena.

Podstiče unapređenje zdravstvene kulture stanovništva organizovanjem skupova, tribina, savetovališta i interaktivnih radionica.

Njen enutzijazam nije izostao ni u periodu njene angažovanosti i borbi u kovid ustanovi, kada je nakon mukotrpnog celodnevnog rada ipak nalazila vremena i snage da uveče drži online predavanja iz oblasti prenatalne i postnatalne pripreme žena kao i nege novorođenčeta.

Bojana Bogojević je nakon diplome prava i položenog pravosudnog ispita završila poslediplomske studije korporativnog upravljanja. Trenutno je jedini UN Accredited Climate Change Teacher u Srbiji i regionu, ove godine je učestvovala u treninzima o klimatskim promenama kod nekadašnjeg potpredsednika SAD i dobitnika Nobelove nagrade Ala Gora, pa je postala zvanično i Climate Reality Leader.

Njena želja i strast za naukom su je odveli na put stalnog usavršavanja jer, kako Bojana ima običaj da kaže, dodatno obrazovanje i kontinuirano učenje je naš lični održivi razvoj. Bojana se dodatno usavršavala na prestižnim univerzitetima kao i institutima kao što su Yale, F.A.Hayek Institut, Helenic Observatory of LSE, organizacijama poput United States Institute of Peace, UN department of economic and social affairs, Council of Europe i mnogim drugim.


Bojana Bogojević je ove godine postala i počasni mirovni ambasador prestižnog Institute of Peace and Development koji od 2009 godine ima poseban status pri UN. U toku 2019. je dobitnica prestižne međunarodne nagrade BOOKS For Peace Special Award 2019 za važnu ulogu u zaštiti sveta i zemlje kroz društvenu predanost klimi.

Bojana ima izuzetno uspešnu karijeru u području prava, koja se ogleda da je koautor dve stručne knjige, više od 50 napisanih stručnih tekstova koji su objavljeni na više od 40 portala i štampanih medija u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, USA, Australiji.… Takođe je kreatorka izuzetno posećenog bloga o pravu i korporativnom upravljanju.

Aktivna je korporativna i pravna savetnica domaćim i stranim kompanijama. Njeno zalaganje na području ljudskih prava i rodne ravnopravnosti je prepoznato širom sveta, te je u 2019. dobila počasnu nagradu Women’s Empowerment Humanitarian Award.
Predstavnik je Republike Srbije u tri međunarodne nevladine organizacije koje se bave održivim razvojem i ljudskim pravima.
Bojana Bogojević već dugi niz godina drži stručna predavanja koja su izuzetno posećena sa uvek aktuelnim temama koje su bitne kako za život svakog pojedinca tako i za rad kompanija i napredak zajednice u celini.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar