Žizel Bundšen; Foto:: Vivara via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ne postoji bolje vreme da sebe lišite muka zbog depilacije bikini zone nego što je ovo. Žene širom sveta su rešile da se tokom karantina vrate "prirodnom izgledu".

Lilijan Tang i Lora Šubert su vlasnice kompanije „Fur“ koja se bavi negom pubične zone i kože, i obe kažu da je lična odluka svake žene koliko dlačica će imati, a slažu se da društvene mreže poput Instagrama podstiču konverzaciju o tome da li puštati ili ne puštati dlake, piše Vogue.

„Žene su postale jako svesne toga da su naša tela mnogo više od vizualnih ili seksualnih igračaka što su nametale kulturološke norme iz prošlosti. Želimo da iskažemo svoju različitost i snagu, da živimo kako hoćemo i da se osećamo prijatno u svom telu bez osude“, kaže ginekološkinja iz Njujorka Eden Fromberg koja je primetila da sve više žena koje dolaze kod nje prihvataju prirodnost i ne depiliraju intimnu zonu.

Pročitajte još:

Ipak, i ako ste odbacile depilaciju, ne bi bilo loše da se potrudite bar malo oko te zone.

Fromberg kaže da dlačice treba da kratite malim makazama za šišanje umesto onim koje koristite za papir ili zanoktice. Najbolji asistent će vam tokom skraćivanja biti – mali češljić.

Bez obzira na to da li skidate sve ili ne, urasle dlake bi mogle da budu problem. Stručnjaci kažu da za njih pomaže piling pod tušem.

Kada je higijena u pitanju, ako puštate dlačice, više ćete se znojiti što može da bude problem zbog razvoja bakterija i neprijatnih mirisa. Zato koristite sapune za intimnu negu bez veštačkih mirisa,  parabena i sulfata.

Još jedna prednost stidnih dlačica je što štite kožu od iritacija. Takođe, izbegavajte usku odeću i sintetičke materijale koji zadržavaju vlagu i nosite donji veš od pamuka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram