Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Maske za podizanje i oblikovanje brade postale su u poslednje vreme pravi trend na društvenim mrežama. I mada su već neko vremo poznate iz azijske kulture ulepšavanja, nedavno ih je u centar pažnje vratila blogerka Huda Katan.

Bjuti bloegerka Huda Katan vlasnica je popularnog brenda kozmetike „Huda Beauty“, a njene palete senki su u rekordnom roku pokorile svetsko tržište. Razvoju ovog brenda uveliko su pripomogle društvene mreže, a upravo se njima poput lavine prenose i recenzije njihovog najnovijeg proizvoda. Ovoga puta nije reč o liniji dekorativne kozmetike, već ni manje ni više o alatu za podizanje brade, odnosno specijalnoj sheet maski koja dolazi u upečatljivoj zelenoj boji i koja je namenjena lakšem oblikovanju brade.

Pročitajte još:

Naime, budući da je Huda u više navrata priznala da je nezadovoljna oblikom svoje brade, pa je čak predstavila i mejkap trikove kojima se može promeniti njen izgled, odlučila je da ode korak dalje i da predstavi proizvod koji bez odlaska pod nož pruža isti efekat.

Ovakvi alati za oblikovanje brade nadaleko su poznati u azijskoj nezi, ali to su pre svega čvršće kompaktne maske namenjene za više upotreba.

Tajna je u efektu hlađenja

U opisu ovog proizvoda stoji da je izrađen od pamučnog materijala koji se tradicionalno koristi za atletsku opremu, a koji oponaša elastičnost tvoje kože istovremeno pružajući snažno, ali udobno držanje. Osim dizajna proizvoda, u opisu se navodi kako posebnu ulogu u podizanju kože brade ima i hladnoća, odnosno efekt hlađenja koji maska pruža. A tu je i osvežavajuće ulje nane koje ne samo da izaziva osećaj hlađenja već i pomaže pri zatezanju kože i smirivanju crvenila. Cena jedne maske iznosi devet dolara, a o njenoj popularnosti svedoči i to što je trenutno rasprodata.

Deluje li ova maska?

Prema uputstvu, masku bi na licu trebalo ostaviti minimalno pola sata kako bi prvi rezultati bili vidljivi. Naravno, ističe se da što duže nosiš masku, to je i rezultat bolji. Korišćenje ovog tipa maske za oblikovanje brade uveliko je podelilo ljude na društvenim mrežama. Dok su jedni koji su ju isprobali odmah videli rezultate, drugi napominju kako je to samo prividni efekat podizanja i da se koža nakon nekog vremena vrati u svoj prvotni oblik. Takođe, upozoravaju kako maska može uzrokovati bol u ušima budući da ih povlači nadole.

Nije dugoročno rešenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKEDERM (@skederm.inc) on

S druge strane, stručnjaci za njegu lica ističu kako je povremeno korišćenje ovakvih maski korisno za negu kože brade, ali upozoravaju i da korisnici istovremeno treba da budu svesni da ne mogu očekivati magično uklanjanje dvostrukog podbratka ili opuštene kože.

„Ovakve maske sadrže peptide, faktore rasta, ekstrakt peperminta i druge sastojke koji imaju negujuć ili rashlađujuć efekat,što rezultira svojevrsnim trenutnim stezanjem. Ne može se isključiti neposredni efekat instant podizanja jer u principu koža deluje glatko neposredno nakon maske. Ali ovaj trend nije efikasno sredstvo protiv starenja i opuštanja kože“, napominje nemački dermatolog dr. Stefan Duve.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar