Foto: Screenshot Youtube

Feniranje u kućnim uslovima ne mora da bude komplikovano niti teško, ukoliko znate nekoliko bitnih caka.

Burna diskusija koja se ovih dana po društvenim mrežama vodi oko epidemiologa dr Darije Kisić Tepavčević naučila nas je dvema stvarima – prvo, seksizam i mizoginija su neizlečiva bolest u Srbiji i drugo, ogroman broj ljudi nije svestan činjenice da možemo da se feniramo sami kod kuće. Naime, „frizeri ne rade“ + „isfenirana kosa“ nisu nemoguća jednačina, jer, iako frizer to uvek bolje odradi (i hvala mu na tome), u ovim danima nužde svaka žena može sama da sredi kosu, ukoliko to želi.

Evo nekoliko najboljih tutorijala za to.

Feniranje na ravno

Ukoliko imate prirodno kovrdžavu, talasastu ili „frizi“ kosu, ne morate nužno da koristite peglu da biste je ispravili, jer fen i četka to mogu sasvim dobro da odrade. Važno je da kosa bude dobro hidrirana, da se koristi neko sredstvo za zaštitu od toplote, kako ne bismo oštetili vlasi, i da imamo dobru tehniku rada rukom. Ne brinite, to se vrlo brzo uči.

Feniranje na volumen

Za razliku od potpuno ravne kose, ovakvo feniranje nam donosi kosu koja deluje bujno, sa blago uvijenim krajevima. Jedina razlika je u tome kako vrtite četku, tačnije na koju stranu vučete kosu tokom sušenja.

Feniranje na lokne

Za feniranje na lokne je već potrebna malo drugačija tehnika, jer je postizanje uvojaka pomoću četke malo komplikovanije od feniranja na ravno – mada nije preterano teško, ne brinite. Ukoliko vam se ne dopada ova tehnika, a želite i volumen i lokne, lako možete da se isfenirate na volumen, pa onda pomoću figara da dodate lokne ili talase.