Tretman
Ilustracija; Foto: John Alevroyiannis / MirrorPix / Profimedia

Istina je - žene mnogo trpe za lepotu. Spremne su da krvare, podnose otoke, rane, ubode, skalpel samo da bi bile zadovoljnije sobom. Kad sam otišla na tretman mikroiglicama nisam htela da izgledam mlađe, već da mi flekica od sunca nestane, da se pore skupe i koža deluje odmornije.

S obzirom na to da nikada nisam radila ništa jače od klasičnog tretmana, bila sam radoznala, ali i skeptična. Ženske priče iz kozmetičkog salona uvek treba uzeti s rezervom, pa ono što sam čula o Dermapenu nisam baš kupila na prvu loptu. Cena tretmana je dosta niža nego kod klasične mezoterapije, o laserima da ne pričam, a ono što me je navelo da prelomim je info da posle tretmana, što više vreme prolazi – to ti je ten lepši.

Dermapen je neka vrsta mezoterapije – olovka koja u sebi ima mikroigle. S njom ti prelaze preko lica i stvaraju se mehanička mikro oštećenja kože čime se stimuliše regeneraciju i zatezanje kože. Tako se stimuliše i proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci.

Pročitajte još:

Ponudili su mi anesteziju jer – iglice! Odbila sam jer mi je prag bola dosta visok, i zažalila kad je već bilo kasno. Bol je sličan kao kod tetoviranja – što duže traje – to više boli, ako je blizu kosti – stisni zube i jauči u sebi. Zato devojke – pamet u glavu i obavezno tražite tu lokalnu anesteziju.

Još jedna stvar – ne razmišljaj previše. Ja sam sve vreme zamišljala one iglice kako mi buše kožu i pitala se koliko glup treba da budeš da sebe tako mučiš.

Trajalo je oko pola sata, dva puta prelaze preko svakog dela lica.

Posle je važno da se dosta hidrirate, a reakcija kože…pa, reći će vam da ćete biti crvenkasti tri dana, što u mom slučaju nije bilo baš tako.

Kad sam stigla kući, delovalo mi je umereno katastrofalno, ali moje lice uvek reaguje burno, čak i kod proste depilacije nausnica.

Sutra sam ličila na alkosa koji se mazio s podivljalom mačkom.

Dermapen
Dermapen; Foto: Ivana Stojanov

Prekosutra ne znam na šta sam ličila, plašila sam se da se pogledam u ogledalo. Trećeg dana sam krenula na posao, s gomilom pudera kroz koji su crvene štrafte probijale nakon nekoliko sati zbog čega sam dobar deo dana provodila s maramom preko lica. Moj savet je da se povučete u izolaciju ako budete radili Dermapen i to oko sedam dana.

Dermapen
Dermapen; Foto: Ivana Stojanov

Tek desetog počinjete kada pipnete lice – zbunite se koliko je glatko i meko, a zategnuto. Posle dve nedelje nestale su mi fleke od sunca, a pore su se skupile i postale manje vidljive. Nakon mesec dana moj ten je bio sve ono o čemu sam samo mogla da maštam.

Nisam ponavljala Dermapen još dva, tri puta koliko se preporučuje, ali ponovila bih sve bez razmišljanja, samo sa anestezijom i za to bih uzela deo godišnjeg odmora da ne bih plašila ljude i trpela zgađene poglede.

*

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar