Zvezde horor filmova priznale: Ne volimo taj žanr

Film 23. okt. 202013:32
Podeli:
Džejmi Li Kertis, Niv Kembel Foto: EPA-EFE/RINGO CHIU, David Warren / ddp USA / Profimedia

Glumice Džejmi Li Kertis i Nev Kembel snimile su zajednički video u kom su, preko aplikacije Zoom razgovarale o horor filmovima u kojima su glumile i prisećale se svojih iskustava i stakle da su zahvalne na filmovima koji su lansirali njihove karijere. "Noć veštica" iz 1978. je bio kamen temeljac za buduće poslovne poduhvate Džejmi Li Kertis, dok je za Nev Kembel to bio "Vrisak" iz 1996.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovde dve veoma zahvalne kraljice ‘Vriska'“, rekla je Džejmi u videu, nakon što je skinula masku Majkla Majersa.

One nisu bile u strahu da govore i o seksizmu koji ih je snašao na raznim snimanjima, iako su bile, a i dalje su, dugogodišnje heroine svojih filmova.

I „Vrisak“ i „Noć veštica“ su dosad doneli preko 600 miliona dolara zarade, a Duholiki (Ghostface) i Majkl Majers su postali ikonični zlikovci poznati širom sveta.

Iako su ova ostvarenja zaradila toliko novca, glumice su bile iskrene, pa su naglasile kako je njima pripao samo mali deo.

„Istina je da nisam zaradila mnogo novca od horor filmova. Teško je reći: ‘Nisam zaradila mnogo novca’. Recite to učiteljici ili medicinskoj sestri. Ali, kao mlada glumica, nisam zaradila. Nisam bila vlasnik prava na filmove. Očigledno je da neko jeste zarađivao, ali to nisam bila ja“, istakla je Džejmi Li Kertis.

Kembel je delila isto iskustvo, rekavši da je zaradila nešto novca od „Vriska 3“, ali ništa od obećanja koje bi je čekalo nakon premijere.

„Uvek postoji obećanje da ćete dobiti još novca od prodaje karata i slično, ali, to se uvek istopi u troškovima marketinga i drugih potreba, pa bi mi jednostavno rekli da nisu zaradili toliko novca koliko su rekli medijima, pa: ‘Ne moramo to da ti damo’. Nažalost, u pitanju je bila kuća Vajnstin“, napomenula je Nev Kembel.

Iako su glumice priznale da ne vole horor žanr, veoma su mu zahvalne, jer nisu slutile da će im to unaprediti karijeru.

Džejmi je pre dve godine uspešno nastavila franšizu „Noć veštica“, a igraće u još dva nastavka 2021. i 2022. Nev će reprizirati ulogu Sidni Preskot u „Vrisku 5“, čija se premijera očekuje sledeće godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar