Zašto se američki mediji danas izvinjavaju Britni Spirs

Showbiz 28. feb. 202112:44
Podeli:
Foto: EPA/PAUL BUCK

"Svi pričaju svašta o meni. Zašto me ne puste da živim?" - Tako je pevala Britni Spirs na singlu iz 2004. godine My Prerogative. Više od 15 godina kasnije, u nedelji kad je novi dokumentarac "Kadriranje Britni Spirs", ili "Framing Britney Spears", emitovan u Americi, te reči ponovo su dobile na snazi, navodi "BBC na srpskom".

Film u produkciji Njujork Tajmsa bavi se tretmanom koji je pevačica dobijala u štampi pre ozloglašenog nervnog sloma u javnosti 2007. i trajnim sporom oko „nadzora“ nad njom – specifičnog sporazuma koji znači da ona ne kontroliše mnoge aspekte vlastitog života i karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Dokumentarac je doveo do obnovljenih kritika na račun tretmana koji je imala u okviru mehura selebriti kulture dvehiljaditih i izazvao niz preispitivanja u medijima, navodi „BBC na srpskom„.

„Svi smo krivi za ono što se desilo Britni Spirs“, glasilo je izvinjenje časopisa „Glamur“ pop zvezdi objavljeno na Instagramu.

Prema navodima pomenutog medija, Bloger Perez Hilton na sličan način je izjavio da se „izvinjava“ za ponašanje prema njoj.

„Moje reči i moja dela bili su pogrešni. Bio sam odvratan, zao, svirep, neuviđavan, grozan. Izvinio sam se Britni ne samo javno, već i privatno“, rekao je u podkastu ove nedelje.

Usred svog tog dubinskog promišljanja, nekadašnje ophođenje prema Spirs u okviru medijske mašine za zabavu u današnjoj atmosferi deluje zastarelo – ali da li se iskustvo javnih ličnosti zaista toliko promenilo?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar