Za divlji jutarnji vikend seks: Filmovi koji dižu libido

Film 22. avg 202009:27 > 09:46
Podeli:
Eyes Wide Shut
Foto:Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Postoje dva stvari koje svaki prosečan, zaposleni muškarac ili žena u dvadesetim i tridesetim godinama najviše voli - slobodan vikend i jutarnji seks sa svojim parnerom. Ukoliko spadate u prosečne, a danas je vaša slobodna subota, šta dalje čekate?

PROČITAJTE JOŠ

U nastavku se nalazi lista erotskih i ljubavnih filmova koji vrve eksplicitnim scenama seksa zbog kojih su dobili oznaku 18+ … ukoliko vam je potrebno malo jutarnjeg osveženja i nečega što će podgrejati maštu, predlažemo da se prepustite nekome od njih.

„Širom zatvorenih očiju“

Širom zatvorenih očiju je američko-britanska drama iz 1999. bazirana na noveli Traumnovelle austrijskog književnika Artura Šniclera iz 1926. Režiser, producent i koscenarista filma je Stenli Kjubrik kojem je ovo poslednji film. Snimanje je trajalo dve godine, a glavne uloge tumače Tom Kruz i Nikol Kidman.

Film je isprva dobio ocenu NC-17, što znači da su apsolutno zabranjeni svima sa 17 i manje godina, ali kada su pojedine scene seksa u montaži izrezane, kategorija mu je ublažena.

„Sanjari“

Romantična drama s Evom Grin pun je scena seksa. Neke su jako erotske, a neke čudne s obzirom na to da film prati odnose brata i sestre sa zajedničkim prijateljima.

Iako je NC-17 oznaka koja obično presudi uspjehu nekog filma, ovaj je učinila još primamljivijim.

„Love“

Erotska drama koja govori o ljubavi dvoje umetnika, studenta filmske produkcije Marfija i kontroverzne umetnice Elektre. Tokom njihove dvogodišnje veze, odlučili su da se upuste u trojku sa komšinicom Naomi iz zgrade, koja je bila voljna da ispuni sve njihove fantazije. Sve je bilo sjajno i bajno, dok Marfi nije odlučio da prevari Elektru i ponovo spava sa Naomi, bez njenog znanja.

Ceo film prati Marfija koji u braku sa Naomi i njihovim detetom razmišlja o tome gde je i šta radi Elektra. Na gotovo svakih deset minuta filma, gledaoci imaju prilike da vide prave i necenzurisane erotske scene seksa i umetnosti.

„Nymphomaniac“

“Nimfomanka” je strašna, poetska priča o životnom putu jedne žene koja sebe predstavlja kao nimfomanku. Jedne hladne zimske noći šarmantni neženja Seligman nailazi na protagonistkinju kako pretučena leži na hladnom betonu.

Zbunjen i uznemiren prizorom, Seligman kupi nemoćnu Džo s poda i vodi je u svoj dom kako bi joj pružio neophodnu pomoć.

Nakon što uspeva da povrati svest, Džo kreće da otvara dušu dobroćudnom strancu, govoreći mu prilično uznemirujuće priče iz njenog života koje trebaju da ga ubede da je ona zaista jedna “užasna osoba”.

Prave scene seksa koje su prikazane u filmu svojevremeno su izazvale oprečne reakcije javnosti, a zbog toga je film jedno vreme bio zabranjen u Turskoj.

„Last Tango In Paris“

„Poslednji tango u Parizu“ nazvan je još i poslednjom pornografskom bajkom, ali seks je u ovoj priči tek oruđe samodestrukcije u rukama dva glavna junaka koji pokušavaju da pobegnu od sebe i sveopšteg besmisla kroz konstantno stapanje koje nikako nije ono stapanje dušom u kom se brišu granice sopstva, već takvo da je u njemu važno tek prosto se izgubiti za čas, dok duša zveči kao prazna školjka.

Kao i kod ostalih filmova koje je snimio u to vreme, Brando nije želeo da pamti tekst. Bertoluči mu je učinio ustupak, te njegove rečenice zapisivao na cedulje i uklapao ih u enterijer. Kamerman je naravno, imao zadatak da pazi da neka od njih ne upadne u kadar. Međutim, kada je u sceni bdenja zatražio da neke rečenice napiše na telu svoje mrtve supruge, reditelj je odlučno odbio.

„Intimacy“

Gavni lik Džej je barmen, koji je napustio svoju porodicu zbog toga što je njegova supruga izgubila strast koju je nekada osećala prema njemu. Sada živi u napuštenoj kući i jednom nedeljno ima opušteni seks sa devojkom kojoj ne zna ni ime. Vremenom, njihova veza iz puke seksualne gladi prerasta u ljubav.

Želeći da je bolje upozna, Džej otkriva da je njegova devojka glumica koja ima supruga i sina, a koja zbog njega neće ostaviti svoju porodicu.

„Room in Rome“

„Soba u Rimu“ je španska romantična, erotska komedi – drama, koja govori o ljubavnom i seksualnom odnosu dve žene – Albe i Nataše, koje provode jednu zajedničku noć u Rimu. Iako Nataša insistira da je strejt i da je privlačnost koju oseća prema njoj samo iz čiste radoznalosti, Alba govori da je voli i da se polako zaljubljuje u nju.

Ovo je romantična priča o nemogućoj ljubavi koja nakon jedne uzbudljive večeri nestaje zauvek i biva tek tajna između dve devojke koje se vraćaju svojim životima u Španiji i Rusiji.

„9 Songs“ 

„9 pesama“ je britanski romantični film od producenta Majkla Vinterbotoma. Naslov filma odnosi se na osam različitih rok bendova čijih devet pesama prate samu radnju filma. Po objavljvanju, film je okarakterisan kao skandalozan zbog svojih pravih i necenzurisanih scena oralnog seksa i ejakulacije.  Radnja filma govori o mladom zaljubljenom paru i njihovih dvanaest meseci veze u Londonu.

„Fifty Shades Of Grey“

Lepa studentkinja književnosti, 21-godišnja Anastazija „Ana“ Stil, umesto bolesne cimerke, odlazi da intervjuiše za fakultetske novine mladog tajkuna Kristijana Greja. Ubeđena da je njihov sastanak loše prošao, Ana pokušava da više ne misli na taj događaj, sve dok se Grej ne pojavi u prodavnici u kojoj ona radi i pozove je da izađu.

Upuštaju se u strasnu avanturu. Iako je ona bez ikakvog ljubavnog iskustva, tokom veze će otkriti, koje su njene stvarne želje ali i strašne tajne, koje Grej skriva od drugih.

Anastazija otkriva da Grejove seksualne sklonosti podrazumevaju sadomazohizam i potpunu dominaciju. Grej traži da ona potpiše ugovor, koji mu omogućava potpunu kontrolu nad njenim životom. Ona pristaje na „eksperiment“ i ispunjava njegove fantazije u crvenoj sobi bola.

„Shame“ 

„Shame“ je britanska erotska drama, snimljena 2011. u režiji Stiva Makvina. Ovaj film se smatra vrhuncem u dosadašnjoj karijeri Majkla Fasbendera, koji igra Brendona. Za tu ulogu je dobio Volpi pehar na Filmskom festivalu u Veneciji 2011, a bio je nominovan i za Nagradu Udruženja filmskih kritičara, Zlatni globus i Nagradu BAFTA za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Sram je uživao veliku popularnost zbog veoma eksplicitnih scena seksualnog sadržaja.

Brendon je zgodan tridesetogodišnji Njujorčanin, veoma je uspešan na poslu i živi u luksuznom stanu. Naizgled ima sve, ali mu njegova kompulzivna priroda otežava da bude srećan i miran – naime, zavistan je od seksa. Ogroman seksualni apetit hrani intenzivnim seksualnim odnosima sa nepoznatim ljudima.

Često plaća seks, svakodnevno masturbira, a ni odnosi sa muškarcima mu nisu strani. Nevolja nastaje kada u njegov koliko–toliko uređen život dođe njegova sestra Sisi, problematična i emotivno rastrojena devojka, koja Brendona postepeno počinje da uzbuđuje.

„The Dreamers“ 

Metju je američki student koji je putem razmene došao u Pariz. Tokom svog života tamo, upoznao je brata i sestru blizance, Tea i Izabele, koji su vrlo brzo postali njegovi bliski prijatelji i ljubavnici. Iako mu je njihov odnos isprva delovao čudno i neprimereno, Metju je vrlo brzo postao deo incestoidnog ljubavnog trougla koji mu se učinio kao nezaboravan provod u Evropi.

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar