Podeli
Foto:Nova S

Voditelj Ivan Ivanović ugostio je braću, Žiku i Dragog Jelića, u svojoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", koja se emituje svakog petka na televiziji Nova S.

Braća Jelić ove godine obeležavaju 50 godina od nastanka “YU grupe”, koja je sedamdesetih bila jedna od najpopularnijih na prostorima bivše Jugoslavije. Poznati sastav trebalo je da održi veliki koncert u Kombank dvorani povodom jubileja, koji je, nažalost, otkazan zbog situacije sa koronavirusom. Ivanović je sa muzičarima razgovaralo o trenucima koji su obeležili njihov pedesetogodipnji rad, a ujedno se i zapevalo u studiju.

PROČITAJTE JOŠ

“Nismo tužni, ali je neprijatno. S obzirom na situaciju u kojoj se svi nalazimo, onda je bilo jedino rešenje da ne održimo taj koncert, iako smo se radovali, pa čak i sa 500 ljudi unutra. Kombank dvorana prima 1.500 ili 1.700, ne znam tačno. Odluka je bila jednoglasna. Nije to ta radost koja bi bila neophodna da koncert bude kako treba”, rekao je Žika.

Voditelj je istakao da je “YU grupa” sedamdesetih imala oko 200 koncerata godišnje, što su muzičari i potvrdili.

“Vrlo malo smo bili kod kuće. Dobro, to nije bilo svake godine. Dešavalo se 73 i 74, ali tada smo bili najpopulanrija grupa na prostorima bivše Jugoslavije pa su te turneje bile normalne. Turneja je trajala po 20 dana i mesec dana, pa smo jedva čekali da se vratimo kući”, rekla su braća.

Pogledajte celu emisiju u video snimku na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar