Foto: Printscreen/Eurovision Ukraine

Nakon što je ukrajinska pevačica Alina Paš odustala od takmičenja na Evroviziji, organizacioni odbor ukrajinskog Vidbira, tamošnjeg izbora za predstavnika na ovom muzičkom takmičenju, odlučio je da će njihovu zemlju u Italiji predstavljati sastav Kalush Orchestra sa numerom "Stefania".

Grupa Kalush Orchestra prvobitno je osvojila drugo mesto, te je, nakon što je prvoplasirana Alina Paš odustala od učešća, odlučeno da će oni predstavljati Ukrajinu na ovogodišnoj Evroviziji. Alina Paš je pre nekoliko dana na svom Instagram profilu objavila razlog svog povlačenja iz takmičenja, a sve je počelo nakon što se u javnosti pojavila vest da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da joj prete na društvenim mrežama. Između ostalog su joj poručili da je neprijatelj Ukrajine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Državljanka Ukrajine sam, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti svoje države. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama“, napisala je pevačica, pa pojasnila o čemu se radi:

„Ne želim da učestvujem u ovom virtualnom ratu i mržnji.  Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Evroviziji. Žao mi je. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju“.

Glavni pevač grupe Kalush Orchestra, Oleh Psiuk bio je oduševljen kada je saznao da su on i njegov bend dobili priliku da predstavljaju svoju državu.

„U ovim teškim vremenima za našu zemlju, pokazaćemo svima ko smo. Spremni smo da predstavimo Ukrajinu čitavoj Evropi“, rekao je Psiuk za zvanične kanale Evrovizije.

BONUS VIDEO: Sara Jo: „Muškarčini“ je mesto na Evroviziji

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare