Foto:EPA/ANDY RAIN

Tragično preminula pevačica Ejmi Vajnhaus danas bi proslavila svoj 37. rođendan. Umesto toga, tragično je preminula pre deset godina i pridružila se "Klubu 27", čime je postala legenda.

Jedna od najvećih svetskih zvezda umrla je 2011. godine u 27. godini života, a iza sebe je ostavila brojne hitove koji se i danas slušaju. Ejmi je osim po fantastičnom vokalu, nažalost bila poznata po brojnim skandalima koji su većinom bili posledica njenog neurednog života i borbe s zavisnošću.

PROČITAJTE JOŠ

Ejmi Vajnhaus su pripisivane zasluge za uticaj na rast popularnosti ženskih izvođača i soul muzike, i za preporod britanske muzičke scene. Njen specifičan stil učinio ju je muzom modnih dizajnera, poput Karla Lagerfelda. Problemi sa zavisnošću od narkotika i zloupotrebom alkohola, kao i njena sklonost samouništenju su bile redovne teme tabloida od 2007. godine, pa do njene smrti. Zajedno sa svojim bivšim suprugom, Blejkom Filder-Sivilom, imala je problema sa zakonom, zbog kojih je on bio osuđen na zatvorsku kaznu.

Tokom 2008, Vajnhaus se suočila sa nizom zdravstvenih komplikacija koje su predstavljale ozbiljnu pretnju i za njenu karijeru i za njen život.

Njena kultna pesma „Rehab“ nastala je sasvim slučajno u studiju dok se ona žalila svom producentu kako je roditelji i prijatelji teraju da počne lečenje od zavisnosti od alkohola. Poslednji koncet pevačica je održala u Beogradu, a trajao je samo 11 minuta jer ona nije bila sposobna ni da stoji, a kamoli da peva.

Nakon što ju je publika izviždala, Ejmi se povukla sa scene i prekinula evropsku turneju.

U poslednjim trenucima svog života, prema nekim izvorima, ona je ležala u krevetu s bocom vodke, dok je gledala svoje spotove na Jutjubu i smejala se sama sebi.

Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu, a prema prvim policijskim izveštajima, razlog smrti nije bio poznat. Kasnije je objavljeno da je Vajnhausova umrla od trovanja alkoholom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)